Andreplasser på far og datter Lien i Sigdalsrally

Rally

Etter en avkjøring på Smådølsprinten, som var første rally for Thea Turvoll Lien med kartleser Anita Hvambsahl i deres nye Ford Fiesta R2T, var attenåringene innstilt på å komme til mål i Sigdalsrally. Sigdalsrally var årets første NM-runde, og ble kjørt i flott vintervær på gnistrende føre på lørdag. Paret laget egne noter til løpet, noe som viste seg å fungere utmerket. De kunne på serviceplass fortelle om god stemning og topp samarbeid i bilen, uten krangler av noe slag. Bilen kranglet heller ikke, og det var godt feste med de nye «VM»-dekkene de kjørte på.

Det var en del frafall blandt konkurrentene, og med stabil kjøring gjennom hele dagen endte det til slutt så høyt som en andreplass i klasse 5 for jentene, noe de var meget godt fornøyde med. Vinner av klasse fem ble Lars Martin Stensbøl/Mads Ola Stensbøl i Peugeot 208 R2.

Thea føler nå at hun har lært seg bilen mer å kjenne, og jentene gleder seg til å gi ennå mer gass i neste NM-runde, som er Rally Hadeland 2. Februar.

Tom Kristian og kartleser Trond Håvard Østheim stilte også til start, med den samme Golfen som de siste sesongene. Denne har blandt annet fått en motoroverhaling av mekaniker Bjørn Maurtvedt, og fungerte som den skulle. De tok det forholdsvis med ro i starten, men økte tempoet etterhvert. På de siste to fartsetappene slet de noe med festet, da de mistet en del pigger i dekkene, og det endte til slutt med en andreplass i klasse 11 og en tredjeplass i klassen for nasjonal tohjulstrekk totalt, noe de er fornøyde med. Anders Kjær/Gøril Undebakke var suverene vinnere, foran Olav Fredriksen/Ole Thomas Westby

Løpets totalvinner ble Nikolay Gryazin/Yaroslav Fedorov, med Henning Solberg/Ilka Minor på andreplass, begge i Skoda Fabia R5.

Foto: Benjamin A. Ward.