Snartemo fornøyd etter første vinterløp i den gjeveste klassen

Rally
Snartemo som i år stiller med innleid Skoda Fabia R5 fra PTR (Pontus Tidemand Racing) i den raskeste NM klassen, var spendt når første NM runde Sigdalsrally dro i gang sist lørdag. Etter et år borte fra rally og med en helt ny bil, var det mye å sette seg inn i. Med kun 5-6 mil i kroppen på vinterføre med en slik bil, og med tidenes startfelt i Norsk rally (med hele 4 WM sjåfører på startlista), var målet å komme seg i mål uten dramatikk og med god progresjon utover dagen.

Etter en litt prøvende start på den første fartsetappe, ble tempoet gradvis øket jo mere kjent Søren ble med hvordan bilen oppførte seg. Inn til første service var det kun et stort smil å se fra mannskapet. Etter tre etapper kjørt viste resultatlisten 6 plass totalt. Alt gikk altså etter planen.

Teamet på service sørget for at bilen var i topp sikk og klar for neste runde. Noe som er veldig uvant for Snartemo (som jo er vant med å skru alt selv). Planen var nå å øke litt mere på tempo på de to neste etappene, noe som så ble gjort. Avstanden opp til de beste blir stadig mindre, selv om den overlegne lederen (Russeren Gryazin) nå ledet med 2.27,8. Dette var forventet da disse gutta normalt kjører WRC 2 (WM løp).

På siste service følte Søren at det var på tide å endre litt på oppsettet på Skoda’en. Noe som resulterte i at bilen ble enda beder å kjøre, og at tidene gikk ende mere ned. Kampen på de tre siste etappene besto nå å prøve å ta igjen Kenneth Johnsrød som hadde en knapp ledelse på 12,3 sekunder og lå på 5 plass totalt.

På etappe 6 knappet Snartemo inn 5,1 sekund på Johnsrød, bilen fungerte nå bedre en førte gangen igjennom etappen. Det samme gjentok seg på den nest siste etappen, 5,3 nye sekunder var hentet inn. Før den siste og krevende Letmolia etappen skilte det kun 1,9 sekunder mellom Snartemo og Johnsrød. Det var dermed helt åpent og fullt mulig å kapre 5 plassen totalt. Det startet i høyt tempo med god kontroll, men mlittveis på etappen var veien litt overbrøytet, og farten var nok i høyeste laget, bilen driftet ut og tok tak i brøytekanten. På mirakuløst vis klarte Snartemo å få bilen på veien uten at det måtte måkes. Konsentrasjonen fikk seg en knekk samtidig som rutene dugget igjen av all snøen. Bilen tok også inn snø i luftfilteret, noe som gjorde at effekten ble redusert. Vel i mål på etappen, var det bare å konstatere at slaget var tapt. Men uten en skramme på bilen og med god progresjon gjennom hele dagen, var det en fornøyd Snartemo som rullet over målrampa.

Teamet tar med seg denne erfaringen til neste NM runde, Rally Hadeland som kjøres allerede om to uker. Målet er da å knappe innpå enda noen sekunder.
Teamet takker alle nye og trofaste sponsor/samarbeidspartner som gjør denne satsingen mulig.

Foto: Benjamin A. Ward