Pressemelding fra Team Lienbuss Motorsport før motorsportsesongen 2019

Rally

Etter noen år med pallplasser i NM i rally for tohjulstrekte nasjonalbiler (eldre biler) uten å få tak i den gjeveste medaljen, kommer Tom Kristian Lien ikke til å gjøre noe nytt forsøk på å endelig får tak i gullet i 2019. Han kommer til å nøye seg med noen utvalgte løp, mens hovedfokus vil ligge på å støtte datteren Thea Turvoll Lien i hennes satsing. Thea har de siste årene kjørt en del løp i teamets Ford Fiesta R1 bil, og tilegnet seg masse rutine og erfaring. Den vil komme godt til nytte når hun i 2019 vil gjøre en NM-satsing i klasse 5, med en nyinnkjøpt Ford Fiesta R2T, som senest gikk i Rally Finland i August. I forhold til R1-Fiestaen, som er en forholdsvis «snill» standard bil, er dette en fullblods rallybil med sekvensiell girkasse og turbomotor på ca 200 hk.

-Dette blir noe annet enn det jeg er vant med, og det er klart det blir en utfordring å temme og holde kontroll på denne her. Jeg gleder imidlertid veldig, men vi får prøve å ta det litt med ro i starten. Vinterføre er heller ikke favorittunderlaget, så vi får bruke vinteren til å bli kjent med bilen, og heller prøve å tråkke til litt mer i sommersesongen, sier Thea. I kartleserstolen vil hun ha med seg Anita Hvambsahl fra Kongsberg. Begge jentene er 18 år, så de er et ungt team. Anita er for øvrig datter av Mats Peder Hvambsahl, som slo Lien i kampen om fjorårets NM-gull. I likhet med Tom Kristian vil også Mads Peder redusere egen satsing for heller å følge opp avkommet i 2019.

Første løp for jentene blir Smådølsprinten 5. Januar, mens første NM-runde, Sigdalsrally, kjøres to uker senere, 19. Januar.