Ny pallplass til Marit Strømøy i Formel 1!

Båtracing

Marit Strømøy fra Sandefjord kjørte inn til en andreplass i dagens Formel 1-løp i Amaravati, India. VM-serien i toppklassen innen båtsport er preget av tøffe konkurrenter fra store team. Etter 44 runder krysset hun mållinjen kun 2,17 sekunder bak amerikanske Shaun Torrente, som kjører for Team Abu Dhabi.

Med en knallsterk kvalifisering lørdag, startet Marit i andre startspor på bryggen i søndagens Grand Prix. Hun stabiliserte seg raskt bak lederen Torrente, foran svenske Erik Stark som også kjører for Team Abu Dhabi, et team med store økonomiske muskler. – Dette var et av mine beste løp noen gang. Å ligge skvist mellom to båter fra team Abu Dhabi var ikke lett, og jeg er veldig glad for en
andreplass i dette gamet, sier Marit fra India.

Familie, venner og samarbeidspartnere satt klistret til TV-bildene her hjemme i Norge. – Jeg ga aldri opp kampen om seieren, men måtte samtidig forsvare andreplassen. Da vi gikk i mål var det under 50 meter opp til Torrente, avslutter Marit som etter målgang har gitt intervjuer i Amaravati. Løpet i India har vært enormt populært, med titusenvis av tilskuere, og stor medie oppmerksomhet.

Poengene i dagens Grand Prix gir Strømøy en foreløpig 6. plass sammenlagt i Verdensmesterskapet, før de to siste rundene i De Forente Arabiske Emirater i desember.

Foto: Vittorio Ubertone