Pressemelding fra Team Lienbuss Motorsport etter motorsportsesongen 2018

Bilsport

Motorsportsesongen 2018 ble for Team Lienbuss, med racerfører Tom Kristian Lien i spissen, avsluttet med de to siste NM-rundene i bakkeløp i Hof sist lørdag og søndag.

Før de to siste rundene lå Lien med sin VW Golf Kit Car på annenplass i sammendraget, ikke mange poengene etter Lars Morten Berntsen i Ford Escort Kit Car.

Traseen var meget rask, og lørdag var det ekstra utfordrende med regn og mye grus i løypa. Det var tett i toppen, men Lien måtte se seg slått av Berntsen, og med Tommy Herregården i BMW M3 på tredjeplass.

Søndag var det tørt og uten grus i løypa, og det skulle bli en utrolig jevn kamp om de gjeveste plasseringene. Etter siste omgang var det kun 19 hundredeler som skilte fra første til tredjeplass.

Lars Morten Berntsen var raskest, og tok med dette NM-gull i klasse 5, for rallybiler med tohjulstrekk. Jarle Lippert endte på andreplass, og tok NM-bronsje. Lien kjørte inn til tredjeplass i søndagens løp, og sikret med det NM-sølv. Berntsen og Lippert gratuleres med gull og sølv.

Helgen føre ble årets rally-NM avgjort, i løpet av tolv fartsetapper i årets utgave av Rally Hedmarken. Det var før dette løpet Mats Peder Hvambsahl fra Kongsberg som ledet klassen i NM-sammendraget, mens Lien, med Trond Håvard Østheim i høyrestolen, lå på andreplass. Det skilte imidlertid såpass med poeng at det ikke ville holde til NM-gull med seier for Lien, om ikke Hvambsahl havnet på fjerdeplass eller dårligere i løpet.

På meget raske veier, der de flere ganger lå på turtallssperren i 185 km/t, hadde Lien bra flyt hele dagen, men det hadde også Hvambsahl. Disse to var forholdsvis alene i teten, som de byttet på flere ganger ila rallyet. Lien var forøvrig raskeste tohjulstrekker totalt på flere etapper, og på SS3 kjørte han inn til tredjetid totalt! Til slutt var det også han som gikk seirende ut av duellen med Hvambsahl. Begge ble slått av Kristian Johansson. Han er dog svensk, og kjemper ikke om NM-poeng. I NM-sammendraget ble det altså Hvambsahl som ble stående igjen som vinner, mens Lien tok sølvet, noe han selvsagt ikke burde være fornøyd med. » En fornøyd andremann er en født taper», er det noe som heter.

Liens datter Thea Turvoll Lien deltok også i Rally Hedmarken, i innleid Ford Fiesta R2t fra Anders Grøndahl. Hun hadde fine tider i starten, men etterhvert fulgte tekniske problemer til brutt løp.

Tom Kristian deltok også i årets landsfinale i bilcross, som ble arrangert i Verdal 25/8. Her stilte han til start i en blodtrimmet Lienboble, og innledningsvis gikk det så bra at han kvalifiserte seg direkte til A-finale.

Da det grønne lyset blei tent sto imidlertid Tom Kristian igjen på startstreken, da han var sikker på det var tyvstart. Dermed endte han opp med en femteplass til slutt.

Nå skal Golf’en få seg en motoroverhaling og litt annen pleie og stell før neste sesong, mens Thea prøver å få istand budsjett til å kjøre R2 til neste år.