Daniel Holten tok sølvet

Rallycross

Selv om han ledet i NM-sammendraget foran A-finalen, ble det en punktering som skulle sette en stopper for Daniel Holten i kampen om NM-gullet i rallycross.

– De to poengene jeg var bak Sivert Svardal foran NM-finalen, hadde blitt til en to poengs ledelse da jeg kunne kjøre frem til andre spor i A-finalen, sier Daniel Holten, om status da det hele skulle avgjøres.
– Jeg hadde fått til jevne og gode løp i de tre første innledende omgangene med topp tre tider, og da jeg til slutt vant den siste omgangen hadde jeg det utgangspunktet foran finalen som jeg hadde håpet på.

I finalen gikk det greit for Daniel helt til det kom en punktering.
– Det var tett kamp i tre runder, med da punkteringen kom på venstre bakhjul, måtte jeg bare ta det ro innover til mål til en sjette plass. Alt i alt fornøyd med løpet helt til finalen. Vi hadde press på oss og måtte ta inn poeng som vi greidde, men punkteringen ødela.

Dermed ble det Sivert Svardal, NMK Konsmo, som tok gullet, mens Daniel måtte nøye seg med sølvmedaljen.
– Ett greit resultat sesongen sett under ett, vi hadde litt problemer i starten av sesongen, som gjorde at vi tapte en del poeng, forklarer han, som takker alle som hjelper til.
– Takk til alle hjelper meg foran, under og etter løp, og sponsorene mine som gjør det mulig å holde på med dette.

Foto: Rune Johannesen