Det ble en dramatisk helg for Tobias Munthe-Kaas

Båtracing

Det ble en dramatisk helg for Tobias Munthe-Kaas i Portugal denne helgen. Under siste del av kvalifiseringen lørdag fikk nordmannen et vindkast under baugen og flippet rundt. Han hadde akkurat satt 5. beste tid og fikk dermed siste runden avbrutt.

Teamet fikk det dermed travelt for å sørge for at båten var klar for løp allerede dagen etter. Med iherdig innsats gjennom kvelden var båt, motor og utstyr gjennomgått og klar for 42 runder rundt banen i den Portugisiske byen Portimao.

Under søndagens store finale startet Tobias i femte startspor, og han klatret raskt opp en plassering med en rask start. Dessverre gikk en av konkurrentene rundt i første runde, og løpet måtte startes på nytt. Under re-starten fikk Tobias litt overtenning og var for rask med å trykke på start-bryteren. Han gikk i mål på fjerdeplass, men med en runde i tillegg som straff for tjuvstart endte han på en 10. plass. Han fikk dermed kun ett VM-poeng med seg fra Portugal.

Det var mye som gikk bra under helgen, selv om teamet ikke fikk med seg VM-poengene de kom for. – Vi har likevel fått utrettet mye her denne helgen, sier Munthe-Kaas. Noen tekniske utfordringer har det vært, og med bra teaminnsats har vi likevel klart å få alt til å klaffe når vi har vært på vannet. Det er selvfølgelig veldig kjedelig med krasj og tjuvstart når det gjelder som mest, men utstyret har fungert fra, og vi har fått vist muskler i forhold til at vi har farten inne, fortsetter han.

Stor spenning i VM-serien

Tobias mistet et par plasser og ligger nå på en fjerdeplass sammenlagt i VM. Det er tett i toppen, og fortsatt mulighet for nordmannen å ta sølv sammenlagt i VM. Ytterligere spenning ble presentert for teamene denne helgen, når også Abu Dhabi ønsker å avholde VM-løp i år og har søkt det internasjonale forbundet om et løp. I så fall gjenstår det to runder før serien avsluttes i år, og med det også flere poeng som skal deles ut.

Det foreløpig siste VM-løpet går i Colombo, Sri Lanka i starten av desember, og Tobias og teamet skal nå pakke båt og utstyr klar for sending i containere.

Se video-reportasjen fra krasjen her:
https://www.youtube.com/watch?v=1XLezFJ0CiU&feature=youtu.be

http://www.f2worldchamp.com/

Foto: Mareks Bērziņs