Norgesmesteren sikter høyt i VM

Lagret under Båtracing, Nyheter

Båtsport

Den nest siste VM-runden i Formel 2 skal avholdes i den Portugisiske byen Ribadouro denne helgen. Den nybakte Norgesmesteren Tobias Munthe-Kaas fra Nesodden ligger på en foreløpig andreplass sammenlagt, og går for seier i søndagens Grand Prix-løp.

32 utøvere fra 14 nasjoner kniver om poengene i VM-serien som har blitt tøffere og jevnere de siste årene. Totalt fem mesterskapsrunder skal avgjøre årets Verdensmester i Formel 2, den nest største båtsportklassen i disiplinen Rundbane. Tobias ligger før de to siste rundene på en andre plass sammenlagt, kun syv poeng foran Litauiske Edgaras Riabko, som ble europamester tidligere i sesongen. Foran han på tabellen ligger norgesvennen, italienske Alberto Comparato som har hatt maksimal uttelling med poeng i år.

– Det er klart presset øker nå som jeg, og teamet presterer i verdenstoppen, og vi får stadig økt oppmerksomhet, sier Tobias, som er på vei til Portugal. Årets resultater i tidligere løp gjør teamet ekstra optimistiske foran helgen.

– Med begrensinger på tuning av motor, og en relativt standardisert klasse er det klart det er jevnt i toppen, og det er ikke rom for små feil på noe plan. Vi har imidlertid forberedt oss godt, og jeg har med flinke folk, fortsetter han.

Siden Norgesmesterskapet i Drammen i august, har båt og motor fått full overhaling. Banen i den lille byen nord i Portugal tror Tobias vil passe hans båt og kjørestil utmerket. – Jeg har vært der tidligere og liker stedet. Nå gjelder det å få best mulig utgangspunkt før vi har siste VM-runde på Sri Lanka i november, avslutter han fra bilen.

Program denne helgen (norsk tid):

Lørdag

10:15 – Fri trening

14:30 – Kvalifisering (Q1, Q2, Q3)

Søndag

10:00 – Trening

11:15 – B-finale

14:45 – Grand Prix of Portugal

Følg oss gjerne for oppdateringer på facebook.com/f2tobias

Foto: Mareks Bērziņs

Comments are closed.