Tobias Munthe-Kaas klar for å samle VM-poeng i Tønsberg denne helgen

Båtracing

Etter fremgang så langt i sesongen, venter årets høydepunkt kommende helg for Tobias og teamet. Resultatene i verdenstoppen så langt, gjør at årets eneste VM-runde i Norge blir utrolig spennende.

Å kjøre på hjemmebane er alltid et høydepunkt og spesielt moro er det at racet i Tønsberg er det beste i VM-serien. Fra å være et lite race for få år siden har Tønsberg utviklet seg til et høydepunkt både sportslig og publikumsmessig. Arrangementet har fått såpass bred dekning at det er fanget opp av både nasjonale medier og myndigheter.

Fredag kveld kjøres matchrace der to og to kjører mot hverandre. Dette minner om «vinnern står» inntil man har igjen vinneren som har kjørt fortest i samtlige runder. I tillegg arrangeres det Speed-run der det er lagt opp til en konkurranse for publikum hvor man kan vinne fine premier om man gjetter riktig topphastighet.

Tobias er strålende fornøyd med fokuset det norske stevnet får. «I år føler jeg at sporten i Norge har fått en boost med tanke på gode store internasjonale arrangementer, som igjen kommer oss utøvere til gode».

Hardt arbeid på detaljer gjennom vinteren har vist seg å gi resultater i år. «Under samtlige tester, treninger og kvalifiseringer har vi alltid vært topp 3. Dette viser potensialet og det er knyttet stor spenning inn mot helgen», fortsetter Tobias.

Helgens team består av team-medlemmer fra Norge, Sverige og Italia. Vi har satt sammen et team som fungerer optimalt på alle områder. I Tønsberg stiller Marit Strømøy som teamsjef, Andrea Colombo, Even Bergsagel, Pål Steven Kolstad og Kjetil Bjørntvedt som mekanikere. Med er også Stine Engelstad som står for pressehåndtering og oppdateringer på sosiale medier.

Vi får besøk av sponsorer og kjente gjennom hele helgen, men ønsker selvsagt også flere velkomne til årets høydepunkt. For de av dere som ønsker å vite mer om VM-runden i Tønsberg finnes det info på arrangørens hjemmesider og Facebooksider.

www.tbg-race.com

www.facebook.com/tonsbergboatrace

Foto: Chris Davies