Andre Villa kjører Norges Råeste Bilcrossløp

Bilcross

Vanligvis ser man Andre Villa og motorsykkelen hans sveve 12 meter oppe i lufta, mens han gjør baklengs salto eller andre halsbrekkende tricks til glede for publikum. På torsdag kjører han og mange andre kjente førere bilcrossløp i Bardu.

– Joda, jeg er blitt overtalt til å kjøre på et team under torsdagens bilcrossrace på Bardu Motorsenter. Det gleder jeg meg veldig til. Og så gleder jeg meg til å se selve bakkeløpet på lørdag. Jeg har hørt veldig mye bra om arrangementene, bekrefter Villa på telefon fra et feriested i Danmark. Han er ikke helt ukjent med bil og kappkjøring fra før. Han har prøvd seg litt på både rally og asfaltracing.

– De fleste føreren som stiller til start er nok langt bedre enn meg, påstår Andre Villa beskjedent. Men han lover at han skal gasse det han er kar for likevel.

Denne gangen har han latt motocrossykkelen stå igjen hjemme.
– I år blir det ikke noe freestyle motocross-show fra min sine i Nord-Norge. Men jeg kjørte noen show i nord i fjor. Den unike entusiasmen jeg opplevde, gjør at jeg jobber med planer om en ny Nord-Norgesturne i 2019. Og da er Norges Råeste Bakkeløp et arrangement som det er aktuelt å samarbeide med, forteller Andre Villa entusiastisk.

Villa møtte NRB-arrangørene under VM i rallycross på Lånkebanen i juni og ble fascinert av det de fortalte om motorsportfestivalen i Troms. Og nå kommer han for å se på forholdene og bli bedre kjent med arrangementet.

– Kanskje vi kan komme og fly med motorsyklene neste år, avslutter den vågale Gudbrandsdølen.

Bildet: Verdensstjernen Andre Villa er en av de beste innen freestyle motocross. På torsdag kjører han Norges Råeste Bilcrossløp i Bardu.

Foto: Team Andre Villa