Oliver blir raskest opp bakken i år

Bakkeløp

Andreas Bakkerud tror Oliver Solberg blir raskest i Norges Råeste Bakkeløp i år. Og det er et tips man skal lytte til, for Bakkerud var blant dem som la inn høye bud på banerekorden i fjor .

– Jeg tror Oliver tar bestetiden i årets løp. Han er ung, lærer fort og har en bra bil. Men jeg tviler på at han slår banerekorden til sin onkel Henning. Men det skal jeg forsøke på – neste år, sier Andreas Bakkerud en ukes tid før motorsportfestivalen i Troms starter.

Utfordrer banerekorden neste år
Audi-føreren, som i skrivende stund er nummer to sammenlagt i rallycross-VM, kjørte i fjor opp den spektakulære bakken i Målselv Fjellandsby på imponerende 1 minutt og 41 sekunder. Men på veien opp var han borti en kjegle, og ble idømt 5 sekunder tillegg. Dermed gikk seieren til Henning Solberg og offisiell banerekord er 1 minutt og 45 sekunder.

– Jeg tror banerekorden overlever i år. Men neste år har jeg planer om å komme nordover for å delta igjen. Da skal jeg forsøke å kjøre minst like fort som i fjor… uten å komme borti noen kjegler på veien, sier den dobbelte rallycross-europamesteren med et lurt smil.

Skryter av Norges Råeste…
Bakkerud skryter uhemmet av arrangementet i Troms. Slik bare en bergenser kan skryte av noe.

Minner for livet
– For meg var det helt magisk å få oppleve Norges Råeste Bakkeløp. Så bra, og samtidig så forskjellig fra det jeg vanligvis driver med. Et fantastisk publikum, engasjerte funksjonærer og et uvanlig trivelig miljø rundt løpet, forklarer Bakkerud og beklager at han ikke får stilt til start i år. Han har til og med fått med seg at værvarselet for arrangementsdagene ser veldig bra ut.

Røtter i nord
– Etternavnet mitt kommer fra Narvik-traktene, så det var gøy for meg å reise nordover, og komme litt nærmere mine røtter. Laksefiskingen på torsdagskvelden, og helikopterturen med Forsvaret i den mektige naturen, var definitive høydepunkt. For ikke å snakke om avsluttingsfesten på lørdag! Jeg traff utrolig mange trivelige folk der. Men jeg ble litt betenkt da de lokale deltakerne sa at det var vanlig å feste til sola gikk ned. Og vi var jo midt i midnattsolperioden, avslutter Andreas Bakkerud.

Bildetekst: VM-toeren i Rallycross, Andreas Bakkerud, kjenner Norges Råeste Bakkeløp godt. Han tror Oliver Solberg blir den raskeste føreren opp bakken i Målselv neste uke.

Foto: Team Andreas Bakkerud