Karrierens verste løp for Simon Syversens

Rallycross

Det som skulle bli årets høydepunkt i Holjes i Svergie, endte opp med å bli det verste i Simon Syversens karriere. Foran 51 000 tilskuere og det som blir kalt «the magic weekend» i rallycrossmiljøet ble resultatet totalt annerledes enn planlagt.

Det startet så bra for Simon Syversen som viste tidlig på treningen at han hadde tempoet til å være med å kjempe i toppen. Men allerede i den første omgangen skulle det smelle. Inn i første sving hekter hjulet til Simon Syversen med en av konkurrentenes og Syversen blir sendt ut i sandfella. Han kommer inn på banen igjen, men må senere bryte da begge bakhjulene er punktert etter kontakten i første sving. Og enda verre skulle det bli i den tredje omgangen.

På vei inn den første svingen kommer en konkurrent fra utsiden og kjører rett og slett på Simon Syversen. Han blir sendt inn i autovernet på innsiden og ruller deretter rundt på taket. Konkurrenten blir disket, men det hjelper lite for Syversen som får omgangen sin ødelagt.

«Det har uten tvil vært det verste løpet i min karriere! Spesielt da jeg vet at jeg mulighet til å være med å kjempe om seieren i helga. Dessverre er det en del av rallycrossen, selv om jeg syns jeg har fått ufortjent mye motgang denne helga… Nå kan vi ikke annet enn å nullstille og fokusere på Canada som er det neste løpet.»

Tross all motgangen i helga, var det noe positivt å ta med seg. Etter iherdig innsats får mekanikerne i stand bilen, og Simon stiller til start igjen i den siste omgang. Der viser han mental styrke og kliner til med den raskeste rundetiden.