Daniel Holten på fjerde i Skien

Rallycross

Daniel Holten kom seg til A-finale og ble til slutt nummer fire under den andre NM-runden i rallycross som gikk i Skien i helga. Nå ser han frem til EM-finalen som går i Höljes, som starter allerede på fredag.

Det startet bra for Daniel Holten i første omgang der han kjørte fortest av alle og kunne innkassere en bestetid.
– De andre omgangene ble trøblete både med tekniske problemer, i tillegg at jeg kom dårlig ut i heata, og det ble vanskelig å komme seg frem, forteller Daniel, som likevel greidde å få med seg nok poeng til at de ble et fjerdespor i A-finalen.
– Kom godt ut i finalen og lå som nummer to, men i andre sving ble jeg presset ut i sandfella. Kom meg i gang igjen, men hadde ødelagt styringen og det ble vanskelig. Klarte likevel å kjøre meg opp til en fjerde plass til slutt.

Uoffisielt ligger Daniel Holten nå på en tredje plass i NM-sammendraget med 12 poeng opp til lederen Sivert Svardal. To av fem runder er kjørt.

Men før NM-serien holder frem blir det kjøring under den svenske VM-runden i rallycross i Höljes, der Daniel skal kjøre EM-finalen i Touringcar. Foran finalen ligg han på en fjerde plass i sammendraget.
– Nå er det bare å se fremover og gjøre seg klar til det løpet som starter om bare om få dager.

Uoffisiell NM-stilling etter andre runde:

1. Sivert Svardal, NMK Konsmo, 65
2. Jan Emil Wilsberg, NMK Kongsvinger, 58
3. Daniel Holten, NMK Vikedal, 53
4. Morten Nordbø, KNA Aust-Agder, 51
5. Kenneth Johansen, NMK Vikedal, 41
6. Fredrik Magnussen, NMK Hønefoss, 33

Foto: Holten Media