Stor suksess da Thomas Pagés vant Ullevaal Xtreme

MC

Stemningen stod i taket da Thomas Pagés vant FMX-konkurransen, og noen av verdens beste utøvere i BMX, sparkesykkel, snøscooter og supercross konkurrerte i Ullevaal Xtreme lørdag.

Solen fra skyfri himmel, tusenvis av tilskuere og noen av verdens beste ekstremsportutøvere satte sitt preg på tidenes første Ullevaal Xtreme som ble arrangert på Ullevaal Stadion i Oslo lørdag. Alt startet med et førshow på Bergbanen hvor det var stinn brakke på bilutstilling, motorsykkelutstilling, oppvisninger og aktiviteter for hele familien.

Da Dovgregubbens Hall ble spilt over lydanlegget, og alle utøverne kom ut på banen reiste nakkehårene seg på mange og enhver, og initiativtager André Villa var nesten rørt da han kom på scenen.

– Jeg føler nesten at jeg er i en drøm. Det er i hvert fall en drøm som går i oppfyllelse å stå her i dag og se denne banen, alle tilskuerne og flere av verdens beste utøvere på norsk jord, sa André Villa.

Publikum fikk se halsbrekkende stunt med BMX, sparkesykkel, supercross, speed & Style og snøscooter. Mest prestisje var det i FMX-konkurransen, hvor noen av verdens aller beste utøvere var med.

Til slutt var det Thomas Pagés fra Frankrike som vant denne etter å ha tatt blant annet en bike flip, som gjorde at de fleste på tribunen satte hjertet i halsen.

– Dette har vært en utrolig kveld, og en stor seier for meg. Dette er første gang jeg er i Norge, og jeg vil gjerne tilbake, sa Pagés etter seieren.

Mye oppmerksomhet fikk også Jaie Toohey som tok trippel backflip på BMX og norske Didrik Dimmen som prøvde seg på en backflip med en damesykkel fra den 12 meter høye rampen. Det gikk ikke så bra, men til tross for et kutt over øyet vinket han tappert til publikum etter fallet.

Foto: Caroline Joelsson