Nordic Entertainment Group forlenger eksklusive Formel 1-rettigheter

Formel 1

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har i dag inngått avtale med Formel 1® om å forlenge de eksklusive medierettighetene til Formel 1® i Danmark, Norge og Sverige til og med 2021.
NENT Group vil sende direkte fra hver eneste trening, kvalifisering og løp fra verdens mest populære motorsport de tre kommende sesongene. Formel 1® vil bli sendt på NENT Groups reklamekanaler, betalingskanaler og Viaplay.
Inneværende sesong startet 25. mars med Australia Grand Prix. Dette var det første av totalt 21 løp denne Formel 1®-sesongen. Svenske Marcus Ericsson og danske Kevin Magnussen konkurrerer mot blant annet regjerende mester Lewis Hamilton. Briten håper å bli den tredje føreren i historien som vinner tittelen hele fem ganger.
NENT Group skal vise hvert eneste minutt fra alle treninger, kvalifiseringer og løp de tre neste sesongene. Sendingene vil i Norge bli sendt direkte på NENT Groups reklamekanaler, betalingskanaler og Viaplay, med norske kommentatorer og ekspertanalyser.
Morten Aass, administrerende direktør i NENT Group, som huser strømmetjenestene Viaplay og Viafree, samt betalingskanalene Viasport og gratiskanalene TV3, Viasat 4 og TV6, er strålende fornøyd:
– Formel 1-sirkuset er blant verdens største og mest spennende sportsbegivenheter. NENT Group er Nordens ledende underholdningsleverandør, og at vi nå vil forlenge disse rettighetene er et helt naturlig steg videre. Vi er strålende fornøyde med å fortsatt kunne tilby motorfansen plass på første seterad for å se Formel 1 på våre plattformer.
Ian Holmes, Formula 1® Director of Media Rights sier:
– Vi har nå samarbeidet med MTG i over et tiår, og de har levert en fantastisk dekning av Formel 1. Som den ledende og mest innovative underholdningsleverandøren i Norden, er NENT Group det riktige stedet å være for Formel 1. Vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet, og jobbe tett sammen om F1s strømmetjeneste, i mange år fremover.
I tillegg til den eksisterende dekningen av Formel 1®-løpene vil NENT Group og Formel 1® fra og med 2019-sesongen også tilby strømming med mye ekstra innhold til den mest ihuga Formel 1®-fansen.
NENT Groups motorsportrettigheter inkluderer nå blant annet Formel 1®, NASCAR, V8 Supercars, MotoGP, Speedway, Formel 2™, Porsche Supercup, Race of Champions og Formula Renault Eurocup.

Jeg er glad
På mandag var jeg forbanna. Nå er jeg glad, fordi Nordic Entertainment Group, som eier blant annet Viasport, Viaplay og Viasat 4, har forlenget Formel 1-rettighetene med ytterliggere tre år.

Jeg er forbanna
Som jeg skrev i min blogg på mandag ser fremtiden lys ut for Formel 1. Til tross for at jeg er forbanna på at mange av løpene nå om dagen ikke er mye å skryte av, er det positive endringer på gang. Allerede neste år skal vingene bli annerledes og bensinmengden økes for å øke mulighetene til jevn og god racing – og i 2021 har rettighetshaver Liberty Media lovet radikale forandringer, som jeg tror vil være til det bedre.
For en som elsker Formel 1, som meg, er dette svært gode nyheter.
Og i dag kom enda en god nyhet nå som det er klart at vi fortsetter med Formel 1 på norsk TV i 2019, 2020 og 2021. Det vil si at vi får lov til å være med på det jeg tror kommer til å bli en veldig positiv utvikling av sporten fremover.
Som jeg skrev da jeg oppsummerte 2017-sesongen; den største nedturen var det nye tekniske reglementet, mens den største oppturen var Liberty Media. Liberty Media har gjort – og kommer til å gjøre – så mange grep for å gjøre Formel 1-sporten mer attraktiv. Både på og utenfor banen.
Noe annet som blir spennende fremover er å følge Dennis Hauger. Til tross for mye stang-ut i begynnelsen av årets sesong blir Dennis sett på som et av de største racingtalentene i verden, og han er en av få offisielle juniorførere for Red Bull. Det er store sjanser for at Dennis kommer til å kjøre i mesterskap som vi i Viasport kommer til å følge de neste årene, og hvem vet; kanskje vi en dag viser et Formel 1-løp med Dennis Hauger til start?
Formel 1 bretter opp ermene og ser fremover etter at de fleste nå har innsett at 2017-reglene var en tabbe. Vi i Viasport bretter også opp ermene. Først skal vi sørge for å gi norske seere den beste dekningen av årets sesong, som til tross for manglende action i flere av løpene så langt, er helt åpen med tanke på mesterskapsstillingen.
Så skal vi begynne planleggingen av tre nye år av det som er, og alltid kommer til å være, toppen av all bilsport.