Racereport fra Håsken Grand Prix 2. juni 2018

Karting

Løpet inngår i Junior Kart Tour som er landets største serie for juniorer. Lietech Racing Team hadde denne helgen med 18 piloter. Været var solrikt og varmt, og de møtte forberedt.

Oddvar Gravelsæter Gravdal (Sveio) og Amalie Buene (Lillesand) gasser i treningscadetti. Disse kjører kun oppvisning.

I cadetti får teamet klasseseier der Mathias Bjerva er i front fra start til slutt. Ingen kunne ta fra ham seier nr 2 i Junior Kart Tour. Den unge lovende fra Agder Motorsport ser ut til og bli en hard nøtt for konkurentene i sammendraget.

Lucas Kidess gjør det også skarpt, men han passerer en annen pilot med en runde i gulflaggsone og ble svartflagget (disket)

1. Mathias Bjerva (Nodeland)

10. Marius Buene (Lillesand)

24. Lucas Kidess (Karmøy)

26. Torvald Gravelsæter Gravdal (Sveio)

Klasseseier ble det i mini også. Tord, Idar, Peder, Ulrik og Herman er i topp 6 da finalen skal kjøres. Ett spennende heat som starter med 1,2,3 og 5-6 ut av første sving (se film) Guttene er teamkompisser, men når hjelmen går på er det konkuranse som gjelder. Idar tar ledelsen og Tord følger klokt på uten de store sprell. De to får seg en luke og Tord klipper førsteplassen fra teamkompis på siste runde. Peder har tredjeplass helt til tre svinger fra mål. Peder er raskest og setter ny banerekord på den krevende Andebubanen.

Ulrik får ett gjennombrudd denne helgen, men må bryte med starthjul som kiler seg i svinghjul.

1. Tord Raugstad (Sandnes)

2. Idar Gjerdevik (Karmøy)

6. Peder Saltvedt (Haugesund)

7. Herman Ovenstad (Elverum)

15. Aron Naas (Molde)

24. Adrian Haugstad (Vigrestad)

27. William Lundbø (Ålesund)

30. Ulrik Strømmen (Ålesund)

34. Mille Ramsvik (Skien)

I junior 125 hadde William og Kristian fart fra starten av. Stian bommet på tidkjøring og startet lengre bak en vanlig. William får seg en tur i sandfella i første finale. Kjører seg mesterlig opp i siste finale. Stian kjører seg godt opp, detter ned og opp igjen mens han setter finalens tredje tid.

Kristian Berge kjører rutinert og kontrollert. Han holder overbevisende en hel gjeng med sultne konkurenter bak seg. Kristian sikkrer da også helgens beste resultat i Junior 125.

4. Kristian Berge (Ølen)

8. William Lynnum Lund (Stathelle)

9. Stian Lie (Haugesund)