Optimistisk etter 5. Plass under årets første VM-runde

Båtracing

Etter en lang vinter med forberedelser, sponsorarbeid og tekniske forberedelser er sesongen endelig i gang. De to foregående helgene har teamet vært på både Akkerhaugen og Songevannet slik at alt utstyr ble funksjonstestet før sesongstart. Uheldigvis, eller heldigvis, ødela vi en motor under test og ikke i løp, så vi blir nødt til å ta i bruk reservemotoren denne sesongen. Godt å finne ut av slikt i forkant, men veldig kjedelig og ikke minst dyrt før en kostbar sesong. Dette var ikke sesongoppladningen vi ønsket oss, men det var bare å bite tenna sammen og pakke hengeren før avreise mot første VM-runde i Kaunas.

I de siste årene har Formel 2 økt gradvis fra en liten klasse med få båter, til en stor klasse med profesjonelle team og mange båter. Klassen har fått en bra VM-serie som har tiltrukket seg team fra USA, Australia og midtøsten. Totalt var 32 førere tilstede i Kaunas. Profesjonelle team fra Abu Dhabi og Victoryteam er på plass med to båter hver. Med andre ord er konkurransen blitt enormt hard.

En VM-runde har innsjekk og teknisk kontroll på fredag, trening og kvalifisering på lørdag, før trening og løp på søndagen. Allerede under treningen lørdag morgen satt vi raskt beste rundetid, og leverte bestetider flere ganger inntil treningen var over. Dette gjentok seg gjennom første- og andre kvalifisering. Like før start på tredje og siste kvalifisering med de ti beste utøverne, oppdaget vi at en hydraulikkpumpe til liften hadde hengt seg opp og stod og gikk av seg selv. Dette førte til rask varmgang og for å kunne kjøre den siste kvalifiseringsrunden var vi nødt til å klippe tilførselen for å minske brannfaren. Vi måtte dermed kjøre uten lift på motoren, noe som gjør det vanskelig å nå helt opp, og Tobias fikk 7. startspor for løpet.

Under søndagens morgentrening leverte vi nok en gang toppresultater før vi linet opp på brygga i 7. startspor. Starten gikk i ekstrem varme og vi kom godt ut fra brygga i starten. Etter harde fighter med team fra Abu Dhabi og USA klarte vi å sikre femteplassen, altså to plasser opp fra der vi startet. En femteplass i kamp med de store pengesterke teamene er et godt resultat, men vi sikter høyere. Det er også en god følelse komme hjem som beste skandinaviske team etter en fin sesongåpning.

Presset i klassen er hardt, og vi kjører på videre og skal kjempe hardt for viktige VM-poeng i det kommende løpet i Ålborg i juni. Før den tid skal vi også kjøre norsk runde i Sandefjord 9-10. Juni.

Med oss på laget i år har vi fått noen nye viktige sponsorer. Wector Yachting AS, samt Norske Hus og Boplan Entreprenør AS. Vi ønsker dem velkommen om bord