Sesongen er i gang for Aamodt RX Motorsport

Rallycross

Med helt nybygget bil og minimalt med testing i forkant, hadde Robert Aamodt relativt lave skuldre før sesongåpningen på Momarken i helga. Målsetningen var å lære seg å kjenne den nye fiesta’n og ha jevn progresjon gjennom helga.

Lørdagens kjøring endte med to 12. tider. Jeg fant ikke helt rytmen i bilen, som var veldig overstyrt. Med god hjelp av Morten Fredriksen hos Fredriksen Auto på telefon, fikk vi justert bilen før søndagens kjøring. Tredje omgang fungerte bilen mye bedre og vi satte en 8. tid, forklarer Robert.

Med motivasjonen på topp, var det da duket for den fjerde og siste av de innledende omgangene. Startet satt som et skudd, men allerede inn i første sving ble det trangt og Robert ble sendt rett i autovernet av en konkurrerende bil. Det endte med brutt omgang og en del skader på bilen.

Fiesta’n ble reparert før C-finale og Aamodt RX Motorsport sto med andre startspor. Starten satt igjen og Robert ledet lenge, før en konkurrent forsøkte seg på en umulig passering etter alternativsporet. Konkurrenten ble stående med skadet bil og Robert ble sendt ut i løs grusen. Dette kostet han to plasseringer. Regnskapet etter helgens kjøring sa dermed 11. plass totalt i klasse 2.

Alt i alt er jeg fornøyd med debuten med ny bil. Vi har hatt jevn progresjon gjennom hele helga og bilen fungerer utrolig bra, avslutter Aamodt.