Anders Grøndal totalraskest i NM Bakkeløp

Bakkeløp

Drammenseren Anders Grøndal stilte til start i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline for å kjempe om nye NM gull i bakken som går ved og under bobbanen som ble brukt under OL i Lillehammer. Det var NMK Sør- Gudbrandsdal som var arrangør.

Første NM runde gikk på lørdag hvor det ble kjørt 3 omganger. Anders var raskest i alle 3 omgangene. Ikke bare i klassen for rallybiler med totalt av de 42 startene. Kristian Svendsen i Mitsubishi EVO var nærmest og kapret 2.plassen foran Arnt Gustav Olsen som tok 3.plassen i sin Ford Fiesta R5.

På søndag gikk andre NM runde og fulgte Anders opp det han gjorde på lørdag og var igjen totalraskest i alle tre omganger. Anders leder også NM i rally. Arnt Gustav Olsen kjørte inn til 2. plass foran Håkon Sveen Frøslid som kom sterkt på søndag i sin Subaru Impreza Sti.

Teamets kartleser Roger Eilertsen skulle debutere i bakkeløp i teamets Ford Fiesta R2. Anders syntes at Roger fortjente denne muligheten. Roger skulle bare ha det gøy han kjørte fortere for hver omgang. Det ble en 10.plass i klassen for tohjulsdrevne rallybiler . Og ikke minst han hadde det gøy.

I denne klassen var Lars M Berntsen i Ford rasket men fikk hard konkurranse av Tom Kristian Lien fra Hokksund i VW Golf Kitcar og Jarle Lippert fra Svelvik i BMW M3 som ble nr 2 og 3.

Neste løp for Anders er NM runden Aurskog-Høland rally lørdag den 2.juni.

Legg igjen en kommentar