Suzuki-fører Carl Berthelsen er godt fornøyd med årets NM-start

Suzuki-fører Carl Berthelsen er godt fornøyd med årets NM-start Foto: Picman
Suzuki-fører Carl Berthelsen er godt fornøyd med årets NM-start
Foto: Picman

Roadracing

Berthelsen i rute

Denne helgen kjørtes andre NM-runde i roadracing på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana. Carl Berthelsen kjørte inn til en ny seier i Superbike-klassen på fredagens race, og en fjerdeplass i lørdagens race. -Jeg er veldig godt fornøyd med det første løpet. Jeg hadde en dårligere dag på jobb på lørdagen, men alt i alt er jeg veldig fornøyd. Jeg har to seiere så langt i årets mesterskap, og ligger på en tredjeplass i NM, Så vi er absolutt i rute, smiler Berthelsen. Suzuki-føreren har 79 poeng på tredjeplass, mens Daniel Kubberød og Norvald Haaland deler 1. plassen i NM med 81. poeng. -Jeg tror det kommer til å bli et bikkjeslagsmål om kongepokalen i Superbike i år. Men det er ikke noe som er morosammere enn det, sier Berthelsen, som gleder seg til fortsettelsen. -Vi har slitt litt i motbakke de siste sesongene og derfor smaker de gode resultatene vi har hatt så langt veldig godt, legger han til.

Trives i Sverige

Det gjenstår tre NM-helger før mesteren kåres i midten av september under Rudskogen Motorfestival. Den første NM-helgen kjøres på Karlskoga om vel 14. dager. -Jeg gleder meg utrolig mye til fortsettelsen. Alle de banene som gjenstår i NM er baner jeg trives veldig godt på, så jeg er veldig optimistisk, forteller han. Berthelsen har bevist at han holder tempo til både Kubberød og Haaland gjennom hele denne sesongen, og han er overasket hvis ikke en av tre blir mestere i år. -Vi har fått en luke til resten av konkurrentene, men det er fortsatt mange runder igjen i mesterskapet og mange poeng som skal deles ut, sier han. Teamkamerat til Berthelsen i Team Suzuki Norway, Remi Aukland kjørte også to sterke race på Arctic Circle Raceway i Superstock 600. 16 åringen kjørte inn til en femteplass på fredagens løp og en fjerdeplass på lørdagens løp.