Suksess på Sørlandet for Lien og Østheim

Lagret under Nyheter, Rally

Rally

Tom Kristian Lien og Trond-Håvard Østheim fikk flyten på kjøringen fra første fartsetappe i årets første sommerløp i rally-NM, Rally Sørland.

Da løpet startet merket Tom Kristian med en gang at det var altfor mye brems på bakhjulene. Dette førte til bilen gjerne ville stille seg på tvers i innbremsingene, noe som kan være litt slitsomt. Heldigvis går det an å justere bremsebalansen på Golf’en til Tom Kristian mens man kjører, og etter at han hadde justert slik at bremsene tok mer foran og mindre bak, ble bilen mer balansert på innbremsingene og Tom Kristian fikk «god følelsen».

Tom Kristian vant så de tre første SS`ene, og fikk et lite forsprang til Mats Peder Hvambsahl. Deretter vant Mats Peder SS4 og knappet innpå, men Lien tok i skikkelig på SS5 og økte forspranget igjen.

SS6 ble kjørt inne på Sørlandets Travpark,  med mye publikum på plass i det flotte vårværet. Der kjørte bilene to og to mot hverandre. Tom Kristian og Mats Peder kjørte i samme «heat». Tom Kristian vant dette, og økte dermed ledelsen i klasse national 2wd til knappe 10 sek.

SS7 ble strøket etter en arrangørtabbe, og da var det SS8 som var siste ordentlige fartsetappe før det skulle avgjøres inne på travbanen med ss9.

På SS8 trykket Lien til fra start og fikk flyten, men på siste km av etappen ble de litt ukonsentrerte og måtte slå av tempo for å komme helskinnet til mål.

Siste SS ble bare moro, og foran masse publikum kjørte Lien og Østheim over målrampen som vinnere av Rally Sørland klasse nasjonal 2wd, raskeste bil med 2 hjulstrekk og 7. plass totalt!!

Olav Fredriksen som er klubbkompis fra NMK Modum og Sigdal kjørte også fort på Sørlandet, og kapret en solid 3 plass i klassen for 2wd nasjonalbiler. Løpets totalvinner ble Anders Grøndal.

Neste løp er NM i bakkeløp på Hunderfossen 19-20. mai.

Foto: Benjamin Ward

Post en kommentar

You must be logged in to post a comment.