Stjernespekket motorhelg på Vatsfjorden

2018-39Rallycross

På Vatsfjorden i Ål kan man blant annet se verdensstjernen Josef Newgarden kjempe mot hjemmefavoritten Sondre Evjen i helgen.

Søndag 25. februar er det klart for tredje av fire runder i den nordiske RallyX on Ice-serien på Vatsfjorden i Ål. Der stiller verdensstjerner som IndyCar-mester Josef Newgarden, tidligere Global Rallycross Championship-vinner Nathan Heathcote og GRC Lites-vinner Oliver Eriksson til start – og de skal blant annet kjempe mot hjemmefavoritten Sondre Evjen.

De to første rundene i serien gikk av stabelen i Östersund og Höljes tidligere i år, og Evjen er beste norske med to andreplasser og en tredjeplass sammenlagt. Han har imidlertid klare mål foran helgens runde i Ål.

– Jeg går helt klart for seier på søndag. Dette er definitivt hjemmebanen min, og jeg håper det kommer mye publikum. Å kunne stå øverst på pallen i hjembygda er stort, sier Evjen som vant avslutningsrunden på Fuglehaugen Motorsenter i fjorårets serie.

Det er Sondres far, Roar Evjen, som er primus motor og arrangør for de to rundene i Hallingdal. Han kan fortelle om god interesse, og lover et spektakulært show man ikke har sett maken til tidligere.

– Med de førerne som skal kjøre blir det garantert et tøft og spennende løp. Det at vi har fått med verdensstjerner som Newgarden og Castroneves til de to norske rundene er selvfølgelig ekstra moro, sier han.

RallyX on Ice-kjøringen på søndag starter med trening allerede klokken 08.00 før det går slag i slag med kvalifisering, semifinaler og finaler frem til avslutningen klokken 15.00.

Løpet vises direkte både på SVT og på nettstedet motorsport.com.

Søndag blir imidlertid ikke den eneste motordagen på fjorden. Også på lørdag blir det motorlyd og moro for alle på isen da det blir arrangert Team Verksted Vinterfestival. Her kan alle med en gateregistrert eller lisensiert bil prøve seg på isbanen, og det vil også bli arrangert en klassisk breisladdkonkurranse.

Etter lørdagens kjøring vil det også arrangeres en etterfest på Sundrehall med livemusikk og moro for alle over 18 år.

Startliste:

Josef Newgarden USA

Robin Larsson SWE

Mats Oskarsson SWE

Cyril Raymond FRA

Oliver Eriksson SWE

Hampus Radstrom SWE

Ben Philip Gundersen NOR

Conner Martell USA

Pelle Willen NOR

Petter leirhol SWE

Alexander Westlund USA

Nathan Heathcote lVA

Cole keatts FIN

Vasilily Gryasin NOR

Jami Kalliomaki NOR

Sondre Evjen AUS

Alexander lie SWE

Troy Dowel FIN

Jimmie Walfridsson SWE

Jonathan Walfidson NOR

Kevin Eriksson GBR

 

Topp 10 i RallyX on Ice (etter 2 av 4 runder):

1. Oliver Eriksson, 67 p

2. Kevin Eriksson, 65p

3. Sondre Evjen, 59 p

4. Ben-Philip Gundersen, 52 p

5. Alexander Westlund, 48 p

6. Vasily Gryazin, 46 p

7. Conner Martell, 42 p

8. Jonathan Walfridsson, 39 p

9. Pelle Wilén, 36 p

10. Cyril Raymond, 32 p