Veiby vil kjempe om seieren

2018-29Rally

Som fabrikkfører for Skoda Motorsport skal Ole Christian Veiby kjøre om VM-poeng i WRC2 i Rally Sweden. 21-åringen har som mål å være med å kjempe om seieren.

I fjor deltok Ole Christian Veiby i Rally Sweden i privat regi, og fikk et aldri så lite internasjonalt gjennombrudd med en knallsterk tredjeplass i WRC2-klassen. I år har han Skoda Motorsport i ryggen. Som fabrikkfører i team med Pontus Tidemand, ligger det meste til rette for at han skal klare å kjempe i toppen nok en gang.

– Vi har tatt mange steg siden i fjor, og jeg tror vi er gode nok til å kjempe helt i toppen – og kanskje om seieren. Pontus (Tidemand) har mer erfaring fra dette løpet enn meg, og vant i fjor, men jeg slo han på noen prøver. Så ingenting er umulig, sier Ole Christian Veiby.

Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen har han forberedt seg godt til årets eneste VM-runde på snø. De var suverent raskeste R5-bil under Rally Finnskog, og viste at de holder et høyt tempo.

– Det blir ikke flat out fra første meter. Vi kjører tross alt for et fabrikkteam, og vi ønsker å gjøre dem fornøyde. Skoda vil nok at vi skal fullføre løpet for at vi skal å få enda mer erfaring. Derfor vil det handle om å finne en fin rytme i kjøringen og et høyt tempo vi er komfortable med, sier Ole, som ikke legger skjul på at han gleder seg stort til årets andre VM-runde. Dette blir hans fjerde deltakelse i Rally Sweden, og aldri tidligere har han opplevd så gode forhold.

– I 2016 var det katastrofalt dårlig med snø, mens det var helt greit i 2015 og i fjor. Men i år kommer det til å bli helt rått, sier han med et stort smil.

Han minnes veldig godt sitt første svenskerally for tre år siden, og opplevelsen det var å se så mange norske rallyfans på skogen.

– Spesielt på norsk side er det enormt med folk. Jeg fikk nesten sjokk da jeg så hvor mye publikum og norske flagg det var langs veien. Slik har det vært hver gang, og det er utrolig motiverende, slår han fast.

Hof Finnskog-etappen er en etappe han gleder seg ekstra til å kjøre. Deler av etappen går på familiens skogseiendom, og det var faktisk her han testet rallybil for første gang i karrieren.

– Starten på etappen er en testvei vi brukte tidligere, og det er litt rart å tenke på at det var her jeg kjørte rallybil for aller første gang.

Den avdøde rallylegenden Colin McRae har fått oppkalt et hopp – Colins Crest – etter seg på Vargåsen-etappen. Etter et hopp på 46 meter på Svullrya-etappen i fjor, har også Kongsvinger-gutten fått sitt eget hopp oppkalt etter seg. I år er det ventet at mange vil ta turen til Veibys Crest på Finnskogen.

– Det er utrolig kult. Jeg skal gasse litt ekstra der for å se om jeg kan øke min egen bakkerekord med noen meter, sier han med et smil.

Foto: Benjamin Ward / Even Management