Schjerpen starter 2018 sesongen med pall-plass i Dubai 24 timersløp

2018-5Baneracing

Norske Aleksander Schjerpen startet sin 2018 sesong med stil i De Forente Arabiske Emirater, da de endte løpet med pallplass i 24-timersløpet på Dubai Autodrome i helgen.

Schjerpen som tidligere kjørte for Ginetta fabrikken, og som i fjorårssesongen signerte for Lamborghini, har allerede deltatt på 24-timersløpet i Dubai én gang tidligere, da sammen med bilmerket Ginetta, i en mindre klasse, det endte med seier, så forhåpningene til årets løp var høye.

Schjerpen imponerte stort også i fjor sammen med Lamborghini da de blant annet endte på en tredje plass i 24-timersløpet i USA.

Helgen til Elverumsgutten startet allerede på onsdag med trening, de fant raskt et godt oppsett og var blant de raskeste i klassen.

Bilen Schjerpen kjører er en Lamborghini Huracan Super Trofeo, som kjører i SPX klassen noe som er den nest raskeste klassen i 24-timers serien.

En solid kvalifisering sendte Schjerpen opp på en 1.plass i klassen, og de startet derfor løpet fra ”pole position”.

De første timene i løpet var nokså frie for dramatikk, til tross for dette og god hastighet falt teamet ned på en 5. plass. Totalt var det 98 biler som startet. Når mørket falt på gjaldt det å brette opp ermene, og Schjerpen kjørte to doble stint som tilsvarer ca. 4 timer i bilen.

Når morgenen kom lå de på 2.plass med bilen på 3 plass rett bak.

Med kun 1 time igjen av løpet blir bilen til Nordmannen påkjørt ute på banen av en langsommere Porsche, dette førte til at bilen til Schjerpen måtte inn i depot, og til slutt måtte parkere. Heldigvis hadde de akkurat nok runder ned til 4.plassen slik at de til slutt endte på en solid 3.plass.

Etter løpet hadde Schjerpen dette å si:

Aleksander Schjerpen – #10 Leipert Motorsport Lamborghini Húracan Super Trofeo:

“If I was to sum up the race, I guess it would be bitter-sweet. Overall it’s been a really good week here in Dubai. The car was brilliant and the team did a great job. All the drivers drove really well and the race couldn’t really have been any smoother, up to the point where we got the contact. Thank you to Oliver, Melvin and Lim for doing a great job, and to everyone at Leipert Motorsport for a superb job all week. Now it’s back to work on our plans for the rest of 2018!”