Ullevålseter tok over ledelsen i Africa Race

2018-1Rally (MC)

Pål Anders Ullevålseter kom raskt igang fra start og hentet inn forspranget til Italienske Paolo Ceci. Ullevålseter er storfornøyd med å ha vunnet dagens etappe med to minutter og 22 sekunder foran Paolo Ceci, Luis Miguel Oliveira tok tredjeplassen. Pål Anders Ullevålseter ligger nå først i sammendraget, knappe tre sekunder foran Paolo Ceci.

– Idag har jeg kjørt bra, jeg tok raskt innpå Ceci, og vi har kjørt sammen i hele dag. Jeg prøvde å ligge foran et par ganger men det fikk jeg ikke lov til. Fordelen ved å ligge bak er at jeg får studert Italieneren godt. Jeg så at han ikke likte dumper, så da det var omkring 4 mil igjen tok jeg en «sleip en».

Jeg fant et passende område med dumper og klemte skikkelig til. Da dro jeg ifra.

I støvet bak kom ikke Paolo Ceci seg forbi Ullevålseter, som kunne kjøre først over målstreken.

Fartsetappen gikk fra Merzouga til Foum Zguid og var 443 km lang. Førerne var gjennom Merzouga ørkenen, sanddynene er velkjent for Ullevålseter som har kjørt her i mange år.

Den inneholder totalt 7 sanddyner hvor den første er ca 30 km lang.

– Det var en lang og hard dag, men i et terreng jeg elsker. Jeg er veldig fornøyd!

Pål Anders Ullevålseter er nå godt igang med jakten på nok en sammenlagt seier i Africa Race, men alt kan skje innen målgang i Dakar, Senegal 14. januar.

Bak han kjører to unge gutter fra Norge sitt første Rally. Kristian Felix Jensen og Marius Helmersen har så langt lagt ned et formidabelt arbeid i ørkensanden.

Idag plasserte de seg på henholdsvis 15. -og 16. plass i sammendraget.

Foto: Alessio Corradino