Mikkelsen fornøyd med Wales Rally GB

2017013601AL[2625]Rally

Det ble en sekundthriller om den siste pallplassen i Wales Rally GB. Andreas Mikkelsen ga alt, men måtte gi tapt og endte på en sterk fjerdeplass.

Før sesongens nest siste VM-runde uttalte Andreas Mikkelsen at målet var en plass på seierspallen, men advarte samtidig mot at det kunne bli en vanskelig oppgave å klare. Med en ugunstig startposisjon fredag var Hyundai Motorsport-førere og hans kartleser Anders Jæger klar over at det ville bli utfordrende å henge med i toppen. Likevel hadde Andreas heng på pallplassen etter første dag, selv om han lå på sjuendeplass. Avstanden opp til tredjeplassen var et snaut halvminutt. Men med en bedre startposisjon lørdag, startet han klatringen sakte, men sikkert. Før dagens fem avsluttende etapper var det ikke mer enn 10 sekunder opp til tredjeplassen.

– Jeg gjorde det jeg kunne for å klare det, men denne gangen holdt det ikke, sier Andreas, som vant to av de fem siste etappene søndag.

28-åringen knep noen tiendedeler her og sekunder der, men måtte likevel innse at det ble i tøffeste laget å komme på pallen. Til slutt skilte det imidlertid bare snaut fem sekunder til Sebastien Ogier – som med sin tredjeplass sikret seg VM-gull for femte gang på rad. Men nordmannen henger på ingen måte med hodet selv om pallen glapp.

– Jeg synes Anders og jeg har levert en god prestasjon i helgen. Fredagen var vanskelig i og med at vi startet så langt bak de beste, og hadde derfor dårligere forhold enn dem vi fightet med i toppen. De to siste dagene handlet alt om å klatret på resultatlista, og det synes jeg vi klarte på en veldig fin måte. Spesielt i dag har jeg kjørt opp mot maksimalt av hva jeg klarer. Det holdt dessverre ikke til pallen, men var veldig nærme – og jeg er fornøyd. Så satser vi heller på å revansjere oss med pallplass i Australia, sier han.

Elfyn Evans tok for øvrig sin første VM-seier da han vant på hjemmebane. Briten ledet løpet nærmest fra start til mål, og var 37,3 sekunder foran Thierry Neuville på andreplass.

Foto: Even Management