Siste mulighet for VM-poeng for Tobias Munthe Kaas

Oktober-2017-5Båtracing

Motorsport: Sesongen så langt har bydd på oppturer på mange områder for Tobias Munthe Kaas (32) fra Nesodden, og resten av teamet i Formel 2.

Likevel har dessverre årets VM-serie også bydd på store utfordringer hva gjelder vær, og to race til nå har vært avlyst. Kommende helg skal teamet knive om VM-poeng i årets siste race, i Ribadouro Portugal. Planen er som uforandret, og målet er pall-plass!

Racet i Portugal er noe teamet har sett frem til lenge. Området ser veldig fint ut, samt at banen passer Tobias veldig godt. Arrangøren har gjort en veldig bra jobb i forkant for at sesongavslutningen skal bli et høydepunkt. Verdensmesteren i båtsportens nest største klasse skal kåres når de siste VM-poengene skal deles ut. Foreløpig leder Rashed Al-Qemzi fra de Arabiske emiratene, men det er fortsatt jevnt i poengene sammenlagt og det skal ikke mye til før Tobias kan klatre på sammenlagtlistene.

Mandag denne uken forlot båten Baba-fabrikken ved Milano der den har stått siden racet i Campione i september. Teamet har denne gangen fått hjelp av gamle venner, fra Tobias sin tid i det italienske Singha-Teamet, til å frakte båten fra Milano til Portugal.

Resten av teamet ankommer torsdag kveld Ribadouro før selve arrangementet starter fredag morgen.

Fremgangen i år har ikke kommet av seg selv, men takket være et hardtarbeidende team som har brukt all ledig tid på verkstedet på Nesodden og på veiene rundt om i Europa. I tillegg har velvillige sponsorer bidratt ekstra utover sesongen for at fremgangen skal fortsette. Noen sponsorer har også skaffet nye sponsorer.

Som et lite privat-team er konkurransen veldig hard mot team som er statsstøttet eller har store summer i ryggen med seg. – Økonomisk sett er vi en underdog, men det er desto mer tilfredsstillende å få gode resultater når våre konkurrenter bruker mer på teamklær pr. år enn vi gjør på en hel sesong, forteller Tobias.

Foto: Chris Davies