Snartemo kjørte inn til NM gull i sin første sesong med 4WD bil

September-2017-35Rally

Søren Snartemo med kartleser Arne-Ingar Stulen avgjorde NM kampen under Rally Hedemarken, som ble kronet med NM gull i klassen for eldre 4WD biler.

Før finalen Rally Hedemarken var det tett i medaljekampen. Snartemo/Stulen hadde en knapp ledelse på kun to poeng ned til Bernt Kollevold, på 3 plass jaget Kenneth Johnsrød 11 poeng bak Snartemo. Det lå ann til en spennende dag i skogene rundt Hamar. Snartemo måtte slå Kollevold men kunne se seg slått av Johnsrød for å sikre NM gull.

Det hele startet med en utfordrene første etappe, som Teamet ikke har klart å få til optimalt før, noe som ikke skulle skje denne gangen heller. Johnsrød startet best og tok 10 sekunder. Men med Kollevold på bruttlista allerede etter den første etappen, gikk lufta litt ut av ballongen. Nå var ikke seieren like viktig, nå ble det viktigere å fullføre løpet. Noe som nok gjorde at vinner fokuset ble litt borte. Det ble gjort flere feil fra både fører og kartleser noe som gjorde seg til kjenne på tempo og tidene. Det ble gjort et hedelig forsøk på å knappe inn litt tapt tid på Johnsrød på den beryktede Rokosjø etappen, men det endte med litt for mye medfart/skade på bilen i forhold til sekunden vi tok inn. Teamen slo seg dermed til ro med annenplassen og fokuserte heller på å kjøre inn til mål og sikre NM gullet. Status etter Rally Hedemarken, vel i mål med hel bil slått av Johnsrød med 20,3 sekunder.

Team Snartemo Rallysport ser tilbake på en fantastisk sesong og debut med 4WD bil i rally. Etter innkjøp av en Mitsubishi Evo 6 (Gr-A) 4wd rallybil rett før sesong start, var det et spent team som sto på startstreken i første NM runde Sigdals rally. Bilen var kun testet rundt verkstedet, og kartleseren hadde ikke sittet i bilen før. Men med bestetid på førte etappen, var det mange som sperret opp øynene. Skulle Snartemo bare sette seg inn i en ny bil å vinne. Det ble 5 etasppe seire (av 7 etapper) med 4 tid totalt som beste resultat før gearkassen takket for seg på den sjette etappen. Selv med brutt løp hadde teamet bevist at de ønsket å etablere seg i toppen i den nye klassen.

Rally Finnskog som var andre NM runde, startet som på Sigdal. Bilen holdt nå til mål noe som ga første seier. Dette gjentok seg under vinterens siste NM runde (Numedalsrally). Her har teamet aldrig klart å vinne, slik at jubelen sto i taket da seieren var i havn i tillegg til den jeve Smådølkonge tittelen. Med to seiere og et brutt løp etter vintersesongen var Team Snartemo Rallysport smått utrolig i NM ledelse.

Sommersesongen startet med hjemmeløpet Rally Sørland. Et løp teamet selvsagt ønsket å vise seg litt ekstra frem. Med gode forbredelser og en bil som fungerte perfekt endte det med ny klar seier og i tillegg en fantastisk 4 plass totalt med hele 9 stk R5 biler (nye 4wd biler i toppklassen) på startlista. Noe som igjen trygget NM ledelsen slik at det faktisk var mulig å øyne NM gull i siktet.

5 NM runde Aurskog Høland Rally ble en spennede reise med flere topp 4 tider, før det til slutt endte med en spektakulær lukeparkering på den 7 fartsetappen. Brutt løp og 0 poeng gjorde at NM ledelsen plutselig var borte. Kollevold tok nå over føringen.

Rally Konsmo (6 NM runde) skulle være en parademasj på hjemmebane for Søren og hans datter og kartleser Emilie, da etappene går rundt hushjørnet til duoen. Noe det ble på fartsetappene med 6 etappeserie av 6 mulige, men med litt for stor selvtillitt på hjemmebane ble fokuset på transport etapper og service litt for liten, ble det dessverre for mange tilleggsminutter til et toppresultat. Med 7 plass her var Snartemo igjen tilbake i ledelsen med knappest mulig margin.

Etter et veldig spesielt Rally Hedemarken der resultatet til slutt ble NM gull er Teamet strålende fornøyd med sesongen. Men 41 etappeseiere av 58 mulige denne sesongen, er det ikke noe tvil om at gullet er fortjent. Men i Rally er det ikke bare etappeseiere som gjelder, men å komme seg til mål i hvert løp. Noe som gjør denne sporten så fascinerende og spennende.

Team Snartemo Rallysport ønsker med dette å takke alle Sponsorer og Samarbeidspartnere for støtten gjennom hele året. Nå startet jobben med å få på plass budsjett for en ny sesong. For øyeblikket er ingen ting klart for 2018, det jobbes med flere spennende muligheter og vi håper at våre trofaste samarbeidspartnere fortsatt ønsker å bli med på suksessen videre 

Neste oppdrag for Bilen og Teamet er Oslo Motor Show, der kan dere se oss på standen til Bilxtra helgen 27 – 29.10.2017 

Følg oss gjerne på Facebook:

http://www.facebook.com/pages/Team-Snartemo-Rallysport/393256644101760

Resultater fra NM runden Rally Hedemarken finner dere her:

http://www.res.rallyhedemarken.no/resultater2/4

Resultater totalt i NM 2017 finner dere her:

https://bilsport.no/poengstilling-2017/

Foto: Arne-Ingar Stulen