Rally Hedemarken:NM-finale i rally på lørdag

September-2017-23Rally

Skal det bli en ny sekund-thriller når årets Rally-NM skal avgjøres med Rally Hedemarken på lørdag? Sjelden har spenningen og underholdningen vært bedre enn i årets sesong.

I klassen for de firehjulsdrevne bilene er det spesielt Eyvind Brynildsen og Ole Christian Veiby som har sørget for tette oppgjør. I NM-sammendraget har Brynildsen en forholdsvis god ledelse etter å ha vunnet tre av seks NM-runder så langt i år. Veiby har gitt ham hard kamp i nær sagt alle løpene, og også vunnet en NM-runde, men ligger 19 poeng bak. Det er ingen grunn til at det ikke igjen skal bli sekundstrid.

I Rally Hedemarken blir det en ekstra godbit for publikum når Mads Østberg kommer med sitt WRC-team for å kjøre sin Ford Fiesta WRC 2017-modell. Han starter utenfor NM-klassene, men vil få god kjøretrening foran Rally Spania og dessuten vil han teste ut Emil Axelsson i kartleserstolen.

Rally Hedemarken er et velkjent løp i NM-sammenheng. Arrangøren, NMK Hamar har tradisjon for å arrangere NM-finalen. Årets løp inneholder 11 fartsetapper som alle har vært kjørt tidligere og de ligger i området Hamar, Løten og Stange. Start og mål er ved Scandic Hamar, mens serviceplassen er lagt til Vikingskipet.

Som i fjor skal det kåres fire norgesmestre i rally. Det er sju NM-runder i årets sesong. Tre på vinterføre og fire på barmark.

I klassen for internasjonale biler med firehjulsdrift har mesteren fra 2015, Eyvind Brynildsen fra KNA Varna, kjørt inn 131 poeng i sin Ford Fiesta R5. Brynildsen, som har med seg svenske Anders Fredriksson i kartleserstolen, har vunnet de to siste rundene, og han vant også årets åpningsløp.

På en andreplass ligger unggutten Ole Christian Veiby fra KNA Solør. Med sin Skoda Fabia R5 har rallytalentet fra Kongsvinger kjørt inn 112 poeng sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen. De kommer til Rally Hedemarken direkte fra tredjeplass i et rally i Japan der de kjører det Asiatiske mesterskapet. De skal også rett fra Hedemarken til neste VM-runde, Rally Spania.

På en tredjeplass ligger mesteren fra 2014, Frank Tore Larsen i Ford Fiesta R5. Larsen kjørte har kjørt jevnt i årets sesong, og står med 94 poeng. På Hedemarken stiller han med Torstein Eriksen i kartleserstolen, og de to vant Rally Hedemarken i fjor.

Regjerende mester Anders Grøndal fra Asker & Bærum Motorsport ligger på en 4. plass med sin Ford Fiesta R5. Grøndal har kjørt inn 86 poeng sammen med kartleser Roger Eilertsen.

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det Morten Storsveen fra KNA Varna som leder med sin Renault Twingo R2 og 122 poeng. Fetteren til de kjente rallybrødrene Petter og Henning Solberg har med seg kona Merete Storsveen som kartleser.

På en andreplass følger fjorårets sølvvinner, Håkon Sveen Frøslid fra NMK Fluberg. Sammen med kartleser Marius Fuglerud har han 94 poeng. De kjører Peugeot 208 R2.

På en tredjeplass ligger Lars Martin Stensbøl fra KNA Kongsvinger og kartleser Mads Ola Stensbøl i en Renault Twingo R2 med 89 poeng. De vant forrige NM-runde i Konsmo.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler har Edvall Martin Stenberg fra NMK Hadeland en knapp NM-ledelse foran finalen. Bronsevinneren fra 2015 vant årets to første runder, og så ut til å gå en knallsesong i møte. Men siden har det buttet litt, og ledelsen er nå på seks poeng. Stenberg kjører en Ford Escort med Trond-Håvard Østheim i kartleserstolen og har kjørt inn 123 poeng.

På en andreplass ligger Mads Peder Hvambsahl fra KNA Kongsberg med sin Volvo 940. Han er seks poeng bak Stenberg.

På en tredjeplass ligger Vidar Nordbø fra KAK som har kjørt inn 59 poeng med sin Volvo 940. Bak Nordbø er det svært jevnt, så kampen om NM-bronse er langt fra avgjort.

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift er det Søren Snartemo fra NMK Konsmo som topper med 96 poeng. Han har Arne-Ingar Stulen i kartleserstolen på sin Mitsubishi Lancer.

Bernt Kollevold fra Asker & Bærum Motorsport følger like bak med 94 poeng. Kollevold kjører en Toyota Celica og har med seg Ove Johnny Andersen som kartleser.

På en tredjeplass følger Kenneth Johnsrød og Eirik Borge fra Asker og Bærum Motorsport i Mitsubishi Lancer med 85 poeng. Med andre ord vil det bli hard kamp om NM-medaljene i denne klassen.

Rally Hedemarken starter fra Scandic Hamar lørdag morgen. Løpets serviceplass er ved Vikingskipet, mens målgang på ettermiddagen er ved Scandic.

Bildet: Eyvind Brynildsen og kartleser Anders Fredriksson