Veiby kan avgjøre APRC i helga

September-2017-16Rally

Nytt løp og nye utfordringer venter Ole Christian Veiby når han i helgen kjører Rally Hokkaido Japan, som er neste siste runde i det asiatiske rallymesterskapet. 21-åringen fra Kongsvinger leder mesterskapet sammenlagt, og har muligheten til å avgjøre det hele i Japan.

Ole Christian Veiby, som kjører for Skoda Motorsport, leder FIA Asia Pacific Rally Championship (APRC) når rundene i Japan og India gjenstår. Unggutten er sammen med sin kartleser Stig Rune Skjærmoen forberedt på at det blir en tøff batalje mot teamkamerat Gaurav Gill i kampen om seieren i Japan. Gill vant løpet i fjor, og ligger også på andreplass i sammendraget – 10 poeng etter nordmannen.

– I likhet med løpene tidligere i år, så tror jeg at det blir en jevn fight mellom oss i kampen om seieren. Om Gill skulle bryte, har jeg muligheten til å sikre meg mesterskapet sammenlagt. Det er imidlertid ikke noe jeg tenker på. Selv om vi har en grei ledelse i sammendraget, blir det veldig viktig å komme til mål og få med seg poeng, poengterer Ole.

Løpet i Japan er i likhet med de andre løpene i APRC et nytt bekjentskap for nordmannen. Han vet ikke så mye om hva som venter, men har hørt at etappene består av raske, men smale partier.

– I og med at alt er nytt for oss, blir det veldig viktig å gjøre en god jobb på gjennomkjøringen. Vi får heller ingen test denne gangen, og skal kun kjøre shake down i forkant av løpet. Men det tror jeg skal gå helt fint. Vi har mange mil på grus i kroppen, og jeg føler vi er godt forberedt, sier han.

Selv om målet er å vinne, har han ingen planer om å satse helt på grensen av hva som er forsvarlig.

– Hvis det viser seg at Gill setter opp et vanvittig tempo som vi får problemer med å henge med på, så kommer vi til å roe litt ned og konsentrere oss om å fullføre løpet. Det er ikke noe poeng i å ta unødvendige sjanser når vi leder sammenlagt, understreker han.

Serviceplassen er i byen Obihiro, som ligger på øya Hokkaido, som er Japans nordligste øy. OL-byen Sapporo er for øvrig øyas hovedstad.

– Japan ligger sju timer foran Norge, men det er ikke noe problem å omstille seg til døgnrytmen som er her nede. Jeg begynner å få god erfaring på det området, sier han.

Foto: Even Management