Nok en VM-runde avlyst på grunn av værforhold

September-2017-15Båtracing

Full av pågangsmot var Tobias Munthe Kaas fra Nesodden og teamet klare for å nå toppen under VM-runden for Formel 2 i Campione d’Italia denne helgen. Været skulle imidlertid vise seg å sette en stopper for utdeling av VM-poeng.

Lørdag ble trening utsatt på grunn av vind og bølger som ble for krevende. I styrtregn fikk arrangøren avviklet trening for de 26 båtene som hadde tatt turen til Lugano-innsjøen, men forsinkelsene utover dagen ga for liten tid til å gjennomføre alle kvalifiseringsrundene i dagslys. – Jeg klarte å sette beste rundetid helt i starten av treningen, men så ble også treningen utsatt, og forholdene ble nesten verre utover dagen. Vi ble delt opp i to grupper for første kvalifisering, og alle båtene hadde tydlige utfordringer under kjøringen. Den lille tiden vi fikk på vannet handlet mest om å holde seg på rett kjøl fremfor å pushe gode rundetider, sier Tobias på vei hjem fra Italia. Han hadde åttende beste tid etter kvalifisering én, og gikk dermed videre til kvalifisering to, som ble utsatt til søndag.

Søndagen bød på mindre nedbør, men desto kraftigere vind og sjø. Alle deltakere ventet på beskjeden om å kunne sette båtene på vannet, men forholdene forverret seg ettersom timene gikk. Stevneledelsen tok til slutt den tunge avgjørelsen om å avlyse resten av arrangementet på grunn av sikkerheten.

-Det er klart det er kjedelig for hele teamet når vi må reise hjem uten å ha kjørt løp. Vi er mange som bruker mye tid og ressurser på å kjøre rundene i Verdensmesterskapet, og i år har vi hatt dårlig vær på alle fire rundene hittil. At to av disse arrangementene har endt i avlysning på grunn av været er det jo ingenting man kan gjøre noe med, og det er også svært beklagelig for arrangørene som ikke får gjennomført arrangementene.

Det er én runde igjen i Verdensmesterskapet, og fortsatt poeng og hente. Med to avlyste runder er det fortsatt mange som står uten poeng i mesterskapet, og det er ikke langt opp til gode plasseringer sammenlagt. – Vi håper selvsagt på bedre vær når siste runden går i Ribadouro i Portugal i oktober. Dessuten har vi benyttet hvert eneste minutt på vannet til å bli bedre, så alt er mulig, avslutter Tobias.

Foto: Fred Emeny