Jakten på VM-poeng fortsetter i Europa for Tobias Munthe Kaas

September-2017-13Båtracing

Tobias Munthe Kaas (33) fra Nesodden har igjen satt kursen nedover Europa. – Målet denne helgen er selvsagt å ta VM-poeng, men vi har også et hårete mål om å nå pallen for første gang, sier Tobias.

Under forrige VM runde i Tønsberg i August satte han beste tid under kvalifiseringen og tok ”pole position” for første gang i sin F2-karriere. Dessverre endte løpet i indre havn for Tobias, som fikk en spektakulær rundvelt foran tusenvis av publikummere. Under Europamesterskapet i Kupiskis, Litauen knivet han helt til det siste om sølvet, men tok en respektabel femteplass sammenlagt etter svært tett racing.

Fremgangen dette året har blitt lagt merke til av den internasjonale båtpressen som nå betegner han som en av topp fem i verdensmesterskapet.

Han viste også at han hadde gode rundetider under Nordisk Mesterskap som ble avholdt i Drammen for kun to uker siden. – Nordisk mesterskap ga oss en del svar som vi har lett etter. Vi fikk løst noen av de tekniske utfordringene vi har hatt, og har enda større tro på at vi kan hevde oss i VM-sammenheng nå, fortsetter han.

Fjerde runde av verdensmesterskapet i Formel 2

Denne helgen skal fjerde runde avholdes i Campione d´Italia, en liten by langs Lugano-innsjøen i Sveits. Teamet er nå på vei nedover Europa, og forventer å være på plass tidlig fredag for å gjennomføre teknisk kontroll. Lørdag kjøres det trening på formiddagen, før kvalifiseringsrundene skal i gang på ettermiddagen. – Det er aldri heldig å komme bakpå i kvalifiseringen slik at man må kjøre ekstra løp for å kvalifisere seg til finalen. I slike vinn- eller forsvinn-løp er det ofte litt uryddig kjøring, så vi satser på at vi kan holde gode rundetider og kvalifisere oss direkte, sier utøveren selv, som gjorde nettopp det som eneste nordmann i forrige VM-løp.

Søndag kjøres det Grand Prix-løp klokken 14.35. Teamet oppdaterer daglig via Facebook under helgen.

Foto: Chris Davies