Syversen på 4. plass i Frankrike

September-2017-10Rallycross

I det som var et av sesongens høydepunkt, kjørte Simon Syversen inn til en sterk 4. plass og ble best blant de norske. Fra bakerste rekke i semifinalen imponerte Syversen stort da han kjørte seg opp til en finaleplass, for så å sikre seg en sterk 4. plass i finalen.

Selv om løpet endte bra, så det ikke like lovende ut hele veien. Etter bra tempo i de tre første kvalifiseringsomgangene, fikk Syversen elektriske problemer i den fjerde og siste omgangen. Men som mange ganger tidligere viste han hvor sterk han er mentalt, og slo tilbake med solid kjøring i semifinalen og finalen.

«Jeg var utrolig sint og irritert etter den siste omgangen. Det er ikke første gang vi har hatt slike problemer. Det er heller ikke noe vi kan forberede oss mot. Jeg begynner å bli ganske lei denne uflaksen. Likevel var jeg bestemt på at jeg skulle kjøre finale i helga, og det klarte jeg! Selvfølgelig med god hjelp fra hele teamet.»

Etter mye motgang og stang ut i år var Syversen godt fornøyd med årets første finale. «Det var godt å endelig føle at jeg får igjen litt for all strevet. Spesielt her i Frankrike hvor det er stor interesse og mye publikum.»

Neste løp er i Sør-Afrika i november, og hva som skjer etter det er ikke Syversen sikker på. «Jeg må se litt hvilke muligheter jeg har og hva jeg kan få med mine sponsorer på. Men jeg er absolutt motivert for å fortsette.»