Daniel Holten må sanke poeng

August-2017-35Rallycross

Daniel Holten håper han kan holde frem den gode trenden fra Melhus når han til helga stiller i den nest siste NM-runden i rallycross på Finnskogbanen på Flisa. Han leder sin klasse når det er to runder igjen.

Fire pallplasser har det blitt i de fire første NM-rundene, og når det nå bare er runden på Flisa og finalen i Skien igjen i årets mesterskap, blir hvert eneste poeng Daniel Holten kan få med seg viktig. Foran de to siste rundene har han ti poeng å gå på.

– Det nærmer seg sesongslutt, og med ledelse i klassen håper jeg å holde på den helt inn.

For å nå dette målet er det viktig å sanke mest mulig poeng gjennom hele løpet. Det blir delt ut poeng både for gode tider i de innledende omgangene og for resultatet til slutt.

– Håpet at jeg også denne gangen kan være med å kjempe om topplasseringene. Å komme blant de fire som går direkte til A-finale er fremdeles det viktigste målet, men også det å holde de som er nærmest meg i sammendraget bak meg i løpet, forklarer han.

Finnskogbanen på Flisa er en bane Daniel liker seg godt på.

– I fjor kvalifiserte jeg meg til det beste startsporet i finalen og ledet denne helt til forstillingen brøt sammen ut i løpet. Teknisk sett har bilen fungert bedre i år, og jeg håper også dette vil holde fram også nå i innspurten, slutter han.

NM-stilling etter fire av seks runder:

1 Daniel Holten, NMK Vikedal, 127

2 Ben-Philip Gundersen, KNA Solør Motorsport, 117

3 Erik Svartås, KNA Varna, 110

4 Kenneth Johansen, NMK Vikedal, 79

5 Robin Bakke Andresen, NMK Trøgstad, 69

6 Jan Emil Wilsberg, KNA Kongsvinger, 67

Foto: Rune Johannesen