Dennis Olsen klar for høstsesongen

Lagret under Baneracing, Nyheter

August-2017-34Baneracing

Sommerferie er over for Porsche Junior Dennis Olsen. Nå går han en travel høst i møte, hvor han har som mål å sikre seg i hvert fall én sammenlagttittel denne sesongen.

Dennis Olsen (21) fra Våler i Østfold har hatt en liten sommerferie nå i august, og etter noen uker med avslapning, trening og studering av data og video, er han nå klar for å avslutte sesongene i både Porsche Mobil 1 Supercup og Porsche Carrera Cup Deutschland.

Allerede til helgen braker det løs på legendariske Spa-Francorchamps i Belgia, hvor årets 7. og 8. runde av totalt 11 i Porsche Supercup går av stabelen.

-Jeg gleder meg veldig. Spa er en av de morsomste banene på kalenderen, og selv om jeg ikke har kjørt løp i Porsche her før, så har jeg kjørt her tidligere i Formel Renault. Jeg hadde også en test på Spa tidligere i år, men da regnet det, og denne helgen blir det muligens tørt. Men i dette området er det vanskelig å spå været, forteller KNA Varna-føreren.

I Porsche Mobil 1 Supercup er det tyske Michael Ammermüller som leder, 14 poeng foran Dennis Olsen, og med Dan Cammish 16 poeng bak Dennis igjen. Med fem runder igjen av mesterskapet er det fortsatt ikke umulig å vinne sammenlagt.

-Jeg håper å kunne vinne sammenlagt, spesielt siden jeg leder over Ammermüller i det tyske mesterskapet. Samtidig innser jeg at det blir vanskelig, da det ikke skiller mer enn to poeng mellom en første- og en andreplass. Men hvem vet, mye kan skje i de siste løpene.

Etter løpet på Spa går ferden rett videre til Monza i Italia, hvor det også kjøres Porsche Supercup. Etter det blir det to løpshelger på rad i den tyske Porsche Cup’en på Nürburgring og Sachsenring. I det tyske mesterskapet leder Dennis Olsen med 31 poeng på Nick Yelloly, mens Michael Ammermüller ligger på en fjerdeplass sammenlagt – 64 poeng bak Dennis.

-Målet er helt klart å vinne det tyske mesterskapet, og beholde ledelsen. Det gjelder å kjøre jevnt og unngå feil i de siste løpene der også.

Hva som venter neste år har ikke Dennis tenkt så mye over ennå. Han er nå juniorfører hos Porsche for andre år på rad, og tidligere er det eksempler på juniorer som har blitt fabrikksførere etter både et, to og tre år.

-Jeg vet at Porsche er veldig fornøyd med resultatene jeg leverer, så jeg håper og tror jeg fortsetter for Porsche. Om det blir et år til som juniorfører eller om jeg får andre oppgaver gjenstår å se. Uansett har jeg nå fokus på høstsesongen, og satser på å avslutte med gode resultater både i Supercupen og Tyskland.

Helgen på Spa starter med trening fredag klokken 18.00. Så er det kvalifisering lørdag klokken 09.45, mens det første løpet går lørdag 18.35. Helgens andre løp går søndag klokken 11.25. Løpene kan følges på Eurosport, Viasat Motor, Viaplay og med live-timing og radio på www.racecam.de

Comments are closed.