Endelig stang inn for Temte – 4.plass i RallyX Nordic Danmark

August-2017-31Rallycross

4.plass i Danmark

Etter 1,5 år med uhell og uflaks ble det endelig stang inn for Ole Kristian Temte

Den fjerde runden i den, etter hvert prestigesterke RallyX Nordic-serien, gikk av stabelen i Danmark og det var et løp med ekstreme forhold. Søle og regn var stikkord.

-Dette smakte godt, sier Temte

-Det var bare så vidt vi kom oss til Danmark etter en sensommer med kronerulling og store skader på bilen og for under to uker siden visste vi ikke om vi fikk kjørt mer denne sesongen.

Skaden fra EM-runden på i Sverige kostet sekssifret beløp og i en allerede belastet sesong der resultatene har uteblitt har det sett dårlig ut, men det ble satt i gang en kronerulling for oss i tillegg til at vi fikk inn noen nye på teamet som virkelig har stått på for å hjelpe oss videre.

Punktering

Det så ikke så bra ut ifra start da vi snurret to ganger på første innledende kvalifisering, men med noenlunde stabil kjøring utover dagen var vi i semi-finale.

Jeg var i utgangspunktet fornøyd med å være med i en semi-finale og det var mange som var fornøyd med meg. Telefon og sosiale medier kokte en stund fra folk som følger oss og vil oss vel.

Vi punkterte på en av de siste rundene i finalen så jeg trodde det skulle bli en ny Gardermoen (brøt etter klar ledelse med turbohavari), men på den sølete banen ble det ikke så stor belastning, og da Oliver (Solberg) fikk problemer skjønte jeg at det holdt inn til mål.

Jeg har ikke vært i finale siden Arvika i Sverige 2015 på denne typen løp så det smakte ekstra godt etter to sesonger med så mye problemer.

EM i Frankrike

Vi reiser nå videre til EM-runden i Frankrike om en uke og så får vi se om vi klarer å stable opp flere midler eller om det blir avslutningen på sesongen.

Selv om vi klatret litt på sammenlagtlistene etter denne helgen har vi allerede stått over et løp tidligere i sommer og vi ser ingen mulighet for å være tilstede på avslutningsløpene så vi får suge på denne karamellen en stund og se hva vi gjør videre.

Mesterskapet får vi heller se om vi setter litt fokus på neste år, men det er utrolig mye som skal på plass før den tid eventuelt.

Mister muligheten på pall i NM

Vi ligger også på 5.plass i NM for Supercars, kun 10 poeng bak 1.plass, men dessverre får vi ikke mulighet til å kjempe om pallen da den siste NM-runden går samtidig som vi kjører EM i Frankrike.

Og det er klart det er ekstra morsomt at de fire første plassene i Danmark gikk til Nordmenn. Vi er en sterk nasjon i Rallycross!