Jan Trygve Braaten og co-pilot Kjetil Bjørntvedt Norgesmester Offshore 3C 2017

August-2017-26Båtracing

Pilot Jan Trygve Braaten (47) fra Tvedestrand og co-pilot Kjetil Bjørntvedt (35) fra Porsgrunn ble i går Norgesmestere i offshore 3C på Kjetils hjemmebane i Langesund.

Duoen startet dagen med å vinne det første av to race i fjorden utenfor Langesund. Mellom racene blåste været opp og stevneledelsen valgte å endre banen av sikkerhetsmessige grunnen. Starten gikk som planlagt, men vinden tok stadig mer opp utover i racet. Sikringsbåtene meldte om bølger opp mot 3 meter og sikringsledelsen valgte å rødflagge racet ut på tredje runde. Dette racet ble da ikke tellende og teamet kunne ta med seg tittelen som Norgesmester hjem for andre år på rad.

«Vi klarte målet om å vinne årets NM og for meg var dette ekstra gøy da det er på min hjemmebane, sier Kjetil Bjørntvedt. Jeg har kjent på presse da det er min oppgave å holde orden på navigateringen og det hadde vært pinlig å ha bommet her i fjorden. Heldigvis gikk alt etter planen og det ble den gjeveste medaljen også i år, avsluttet Bjørntvedt.»

«Jeg er glad for at stevneledelsen i samarbeid med de som har ansvaret for sikringen avbrøt racet av sikkerhetsgrunner. Det var ikke noe problem å kjøre, men det kunne fort blitt dramatikk hvis noe hadde gått galt. Jeg er veldig fornøyd med at vi klarte å beholde tittelen også i år, sier Jan Trygve Braaten.»

Bildet: Ordfører i Bamle kommune Hallgeir Kjelldal og Seksjonsstyreleder Båtsport i Norges Motorsportforbund Ivar Schjetlein sammen med Jan Trygve Braaten og Kjetil Bjørntvedt.