Tobias er klar for EM Formel 2 denne helgen

August-2017-23Båtracing

VM-runden i Tønsberg for to uker siden ga sporten god publisitet her i landet, men for teamet var det ikke de prominente gjestene som tok fokus. Tobias Munthe-Kaas (33) fra Nesodden kjørte raskere enn noen gang, og tok karrierens første pole position i Formel 2. Nå er han klar for Europamesterskap førstkommende helg.

Som kjent satt Tobias bestetid i Tønsberg og tok Pole Position som første nordmann i VM på 15 år.

– Å sette slike tider nærmest på hjemmebane er helt utrolig. Når vi kjører mot statsstøttede team fra Russland, Abu Dhabi og andre team med enorme summer i ryggen, smaker det ekstra godt når vi klarer å kjøre på dette nivået, forteller Tobias under forberedelsene til avreise til EM i Litauen.

Teamets budsjett har tidligere i sesongen fått noen alvorlige sprekker i sammenheng med store kostnader tidlig i sesongen. Dessverre så det lenge ut til at sesongen ble avkortet, men på grunn av sportslig fremgang, og hardt arbeid har det latt seg gjøre å delta i Litauen.

Teamet har nå i de siste ukene, ved god hjelp av eksisterende og nye sponsorer, fått muligheten til å satse videre. Sesongen står nå igjen med Europamesterskapet, to VM-runder og nordisk mesterskap i Drammen.

Full fart lørdag og søndag

Europamesterskapet i år går i den Litauiske byen Kupisikis, et sted det aldri har vært arrangert race før. Det er en veldig erfaren arrangørstab som står for stevnet og teamet ser fram til å komme i gang. EM kjøres som et sprintmesterskap med kvalifisering og fire korte heat. Banen ser veldig spennende ut og vi håper å knive om toppen også denne gangen. Alt ligger til rette for en spennende helg.

Europeisk- og Nordisk mesterskap er enkeltstående tittelmesterskap, og blir prioriterte løp fremover, da gode resulter i verdensmesterskapet sammenlagt ikke er mulig.

Vi har fortsatt en jobb å gjøre for å komme oss til de to resterende VM-rundene og håper at det lar seg gjøre. – Det jobbes på spreng med å få på plass økonomien så vi får vist krefter også i racene i Campione i Sveits og Ribaduoro i Portugal. Det er fortsatt mulig å oppnå drømmen om pallplass i VM denne sesongen, avslutter Tobias på vei til Litauen.

Foto: Chris Davies