6. NM-runde Rally: Rally Konsmo på lørdag

August-2017-19Rally

Spenningen fortsetter i rally-NM. På lørdag kjøres årets sjette NM-runde, Rally Konsmo, og det er hard kamp om medaljene i klassen for de firehjulsdrevne bilene.

Foran forrige runde, Aurskog-Høland Rally, lå Eyvind Brynildsen, Anders Grøndal og Ole Chr. Veiby helt likt i NM-ledelsen. Brynildsen sørget for å få et forsprang med sin seier. Grøndal måtte bryte, mens Veiby måtte se Frank Tore Larsen mellom seg og Brynildsen. Dermed har nå mesteren fra 2015, Eivind Brynildsen, 12 poengs forsprang på Veiby foran lørdagens løp på Sørlandet.

Rally Konsmo er et nytt løp i NM-sammenheng. Arrangøren, NMK Konsmo og Kristiansand Automobilklub (KAK), har utviklet tidligere Sørlandssprinten til et NM-løp. Fartsetappene kjøres i området rundt Audnedal og for flere av førerne er det kjente rallyveier fra både Sørlandssprinten og Rally Sørland.

Det er tre fartsetapper som alle kjøres to ganger. Løpets base er på den kjente rallycross- og bilcrossbanen Konsmo Motorbane. Det vil bli rundt 85 deltagere i løpet.

Som i fjor skal det kåres fire norgesmestre i rally. Det er sju NM-runder i årets sesong. Tre på vinterføre og fire på barmark. NM-finalen er Rally Hedemarken i september.

I klassen for internasjonale biler med firehjulsdrift er det stor spenning. Alle de fire i teten har brutt ett løp hver i år, og foran mesterskapets nest siste runde ligger de fire innenfor 30 poeng.

Mesteren fra 2015, Eyvind Brynildsen fra KNA Varna, har kjørt inn 101 poeng i sin Ford Fiesta R5. Brynildsen, som har med seg svenske Anders Fredriksson i kartleserstolen, vant forrige runde, Aurskog-Høland Rally. Da fikk Brynildsen et lite pusterom i forhold til sine argeste konkurrenter, men han pustes i nakken.

På en andreplass ligger unggutten Ole Christian Veiby som har vært sesongens stjerneskudd i norsk rally. Med sin Skoda Fabia R5 har KNA Solør-føreren kjørt inn 89 poeng sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen. De kommer til Rally Konsmo direkte fra seier i Malaysia der de kjørte et løp i det Asiatiske mesterskapet forrige helg.

På en tredjeplass ligger nå mesteren fra 2014, Frank Tore Larsen i Ford Fiesta R5. Larsen kjørte inn til andreplass i forrige runde, og har totalt 76 poeng. Han stiller med ny kartleser i Rally Konsmo, rutinerte Ove Johnny Andersen. Larsen vant Sørlandssprinten både i 2014 og 2015, så det nye NM-løpet er ikke ukjent for hans vedkommende.

Etter å ha brutt Aurskog-Høland Rally falt regjerende mester Anders Grøndal fra Asker & Bærum Motorsport ned til 4. plass i sammendraget. Grøndal, som har Roger Eilertsen som kartleser i sin Ford Fiesta R5, står med 71 poeng. Grøndal vant for øvrig Sørlandssprinten i fjor.

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det Morten Storsveen fra KNA Varna som leder med sin Renault Twingo R2 og 105 poeng. Han har med seg kona Merete Storsveen som kartleser.

På en andreplass følger fjorårets sølvvinner, Håkon Sveen Frøslid fra NMK Fluberg. Sammen med kartleser Marius Fuglerud har han 73 poeng. De kjører Peugeot 208 R2.

På en tredjeplass ligger Lars Martin Stensbøl fra KNA Kongsvinger og kartleser Mads Ola Stensbøl i en Renault Twingo R2 med 61 poeng.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler har Edvall Martin Stenberg fra NMK Hadeland en svært knapp NM-ledelsen så langt. Bronsevinneren fra 2015 har vant årets to første runder, men siden har det buttet litt. I sin Ford Escort og med Trond-Håvard Østheim i kartleserstolen har han kjørt inn 100 poeng.

På en andreplass ligger Mads Peder Hvambsahl fra KNA Kongsberg med sin Volvo 940. Han er kun ett poeng bak Stenberg.

På en tredjeplass ligger Vidar Nordbø fra KAK som har kjørt inn 59 poeng med sin Volvo 940.

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift er det Bernt Kollevold fra Asker & Bærum Motorsport som eder med sin Toyota Celica. Han har 94 poeng.

Hjemmefavoritt på lørdag, Søren Snartemo fra NMK Konsmo, har vunnet tre løp, men også brutt to så langt. Han ligger på andreplass i sin Mitsubishi Lancer med 90 poeng. På lørdag vil han ha med seg sin datter Emilie Snartemo som kartleser.

På en tredjeplass følger Kenneth Johnsrød og Eirik Borge fra Asker og Bærum Motorsport i Mitsubishi Lancer og 73 poeng.

Aurskog-Høland Rally starter fra Kjelle Videregående skole på Bjørkelangen lørdag morgen. Løpets serviceplass er ved Eidsverket, mens målgang på ettermiddagen er på Kjell vgs.

Morten Storsveen og kone/kartleser Merete Storsveen (Foto: Simen Næss Hagen)