Nordmann brakk ryggen på tre steder under tredje EM-runde i Enduro

August-2017-5Enduro

Det var under første dag av løpet at Alexander Nyberg (25) fra Vormsund traff en tømmerstokk som arrangør hadde lagt ut i løypa for å bremse farten. Etter at han landet og lå på bakken klarte han å reise seg og gå ut av skogen. Hjelpemannskapet var raskt på plass på ulykkesstedet, men nordmannen var borte.

Det var lenge stor usikkerhet rundt hvor nordmannen befant seg, men etter en times tid dukket han omtåket opp i målområdet og ble umiddelbart fraktet til sykehus. Det står etter forholdene bra til med Nyberg sier landslagtrener Pål Anders Ullevålseter. Nyberg lå på 13 plass i totalen, men resten av sesongen er nå spolert. Det er et stort tap for endurolandslaget, men det viktigste nå er at han kommer ut av dette uten varige men.

Kevin Burud og Felix Jensen som også er endel av det norske endurolandslaget er preget av situasjonen, men gjennomførte til tross for dette begge dager. Burud ligger nå best ann på en 10 plass i sammendraget da det gjenstår en runde.