Syversen så vidt utenfor finaleplass

Juli-2017-9Rallycross

Det er små marginer i rallycross. Det fikk Simon Wågø Syversen kjenne på under VM runden i Höljes. Igjen.

Etter en tøff start på sesongen med tekniske problemer og sykdom var det en revansjesugen Simon Syversen som stod klar på startstreken. Men i den tredje kvalifiseringsomgangen skjedde det som ikke skulle skje. Simon Syversen fikk motorproblemer.

«Jeg var utrolig skuffet etter den tredje omgangen! Jeg følte jeg var bra med på tempoet, og tenkte at nå har jeg mulighet til å stå i første rekke i semifinalen. Men så får jeg motorproblemer og raser ned på sammenlagtlista før den siste omgangen.»

Men med kniven på strupen leverer Syversen som så mange ganger før. Han viser at han takler presset og slår knallsterkt tilbake med en tredje tid. Kun 5 hundredeler fra andreplassen. I tillegg klatrer han fra 16 til 7 plass sammenlagt, og er dermed sikret en plass i andre rekke i semifinalen.

I semifinalen kommer Syversen bra ut, og velger å gå rett inn i alternativsporet. Men på vei inn får han en bil i døra, og blir presset ut. Syversen taper en del tid, og kommer i mål som nummer 5.

«Jeg sitter igjen med litt blandede følelser etter helga. Jeg føler min prestasjon har vært bra, og har bevist at jeg kan være blant de raskeste. Samtidig er det skuffende å ikke få bedre uttelling for innsatsen jeg har lagt ned. Men det løpet her har vært godt for selvtilliten og moralen, så nå blir det er rolig periode, før vi skal komme enda sterkere tilbake i Canada i august.»