5. runde Rally-NM: Aurskog-Høland Rally på lørdag

Juni-2017-20Rally

Alt ligger til rette for dramatikk og stor spenning når årets femte NM-runde i rally, Aurskog-Høland Rally, kjøres førstkommende helg. Eyvind Brynildsen, Anders Grøndal og Ole Chr. Veiby ligger helt likt i NM-ledelsen foran løpet.

Det vil uten tvil være stor oppmerksomhet rundt våre beste hjemlige rallyførere både i dagene før løpet og ikke minst under lørdagens løp. Situasjonen er ganske utrolig. Tre førere på samme poengsum etter at fire NM-runder er unnagjort.

Arrangøren, NMK Aurskog-Høland har også i år lagt basen for sitt løp til Kjelle Videgående skole på Bjørkelangen. Serviceplass er ved Eidsverket, mens løpets 12 fartsetapper kjøres i område sør og nord/øst for Bjørkelangen. For publikum blir det også en enkel tilgjengelig godbit når det kjøres en spesielt tilrettelagt etappe for publikum inne i Bjørkelangen sentrum to ganger. Det er over 100 biler som starter i NM-løpet, noe som er deltagerrekord for Aurskog-Høland Rally.

Som i fjor skal det kåres fire norgesmestre i rally. Det er sju NM-runder i årets sesong. Tre på vinterføre og fire på barmark. NM-finalen er Rally Hedemarken i september.

I klassen for internasjonale biler med firehjulsdrift er det altså en knallhard konkurranse i år. Mesteren fra 2015, Eyvind Brynildsen fra KNA Varna, har kjørt inn 71 poeng i sin Ford Fiesta R5. Fjorårets mester i klassen, Anders Grøndal fra Asker & Bærum Motorsport, har også innkassert 71 poeng så langt i sin Ford Fiesta R5. Unggutten Ole Chr. Veiby fra KNA Solør Motorsport står også med 71 poeng i sin Skoda Fabia R5.

Eyvind Brynildsen, som har med seg svenske Anders Fredriksson i kartleserstolen vant Aurskog-Høland Rally i 2015. Anders Grøndal, som har Roger Eilertsen som kartleser vant løpet i 2011 og 2012. Ole Chr. Veiby, med kartleser Stig Rune Skjærmoen, har på sin side kun vunnet ett NM-rally, og det var årets Numedalsrally i februar. Veiby viste god form da han nå i helgen kjørte inn til andreplass i WRC2-klassen i Rally Italia, og han kommer rimelig varm under kjøredressen til Bjørkelangen.

Bak tet-trioen ligger VM-fører Mads Østberg, men han kommer ikke til start på lørdag. Østberg har vunnet to av de fire NM-rundene tidligere i år, og har kjørt inn 60 poeng.

Norgesmesteren fra 2014, Frank Tore Larsen fra NMK Modum & Sigdal, ligger på en fjerdeplass sammen med kartleser Torstein Eriksen. De har kjørt inn 53 poeng med sin Ford Fiesta R5. De vant Aurskog-Høland Rally i 2014.

En interessant start på lørdag gjør Steve Røkland i NM-klassen for firehjulsdrevne biler med en Subaru Impreza. KNA Kongsvinger-føreren har med seg Martin Holmdahl som kartleser.

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det Morten Storsveen fra KNA Varna som leder med sin Renault Twingo R2 og 87 poeng. Han har med seg kona Merete Storsveen som kartleser.

På en andreplass følger fjorårets sølvvinner, Håkon Sveen Frøslid fra NMK Fluberg. Sammen med kartleser Marius Fuglerud har han 61 poeng. De kjører Peugeot 208 R2.

På en tredjeplass ligger Lars Martin Stensbøl fra KNA Kongsvinger og kartleser Mads Ola Stensbøl i en Renault Twingo R2 med 46 poeng.

Et nytt innhopp gjør Sindre Furuseth fra Asker og Bærum Motorsport med sin Opel Adam R2, en bil han normalt kjører internasjonalt og først og fremst i Storbritannia. Han har med seg svenske Jim Hjerpe som kartleser.

Oscar Solberg fra KNA Indre Ytre Østfold stiller også i denne klassen i en Ford Fiesta R2 sammen med kartleser Patrik Barth. De kjører også for det meste i Storbritannia for tiden.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler har Edvall Martin Stenberg fra NMK Hadeland NM-ledelsen så langt. Bronsevinneren fra 2015 har vunnet to runder så langt, men har også brutt et løp. I sin Ford Escort og med Trond-Håvard Østheim i kartleserstole har han kjørt inn 78 poeng.

Bak Stenberg er det jevnt. På en andreplass ligger Mads Peder Hvambsahl fra KNA Kongsberg med sin Volvo 940. Han er kun to poeng bak Stenberg.

På en tredjeplass ligger Vidar Nordbø fra KAK som har kjørt inn 59 poeng med sin Volvo 940.

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift er det Søren Snartemo fra NMK Konsmo og Arne Ingar Stulen i Mitsubishi Lancer som topper med 90 poeng. De har vunnet tre av fire løp og brutt det siste. Nærmest ligger Bernt Kollevold/Ove Johnny Andresen fra Asker og Bærum Motorsport med Toyota og 64 poeng. På en tredjeplass følger Kenneth Johnsrød og Eirik Borge fra Asker og Bærum Motorsport i Mitsubishi Lancer og 50 poeng.

Aurskog-Høland Rally starter fra Kjelle Videregående skole på Bjørkelangen lørdag morgen. Løpets serviceplass er ved Eidsverket, mens målgang på ettermiddagen er på Kjell vgs.