Tekniske problemer frarøvet Evjen finaleplass på hjemmebane

Juni-2017-14Rallycross

Etter god kjøring i hele helgen var et teknisk problem det som avgjorde for Sondre Evjen på hjemmebane da RX2-mesterskapet besøkte Lånkebanen.

Sondre Evjen har et mål om å kjempe i toppen i den internasjonale RX2-klassen, og i helgen hadde han definitivt tempoet inne. Den tredje runden i det internasjonale RX2-mesterskapet hadde tatt turen til Trøndelag og Lånkebanen utenfor Trondheim, og hallingdølen leverte varene lenge.

En tyvstart i den første av de fire innledende rundene gjorde det riktignok vanskelig, men Evjen kjørte inn til bestetid i den andre omgangen. Med en femte- og en tiendetid i de to siste innledende omgangene endte 19-åringen med en femteplass etter de innledende omgangene, og sikret seg dermed en plass på andre rad i semifinalen. Der gikk imidlertid ikke alt etter planen.

– Det var en reim som hoppet av på den andre runden, og det gjorde at bilen verken ladet eller fikk kjøling. På grunn av det gikk bilen i nødmodus, så jeg hadde mye mindre krefter enn jeg vanligvis har, forklarer Sondre.

Evjen hadde lå på en trygg andreplass før de tekniske problemene, og i mål var han kun et sekund etter svenske Andreas Backman som endte på tredjeplass i semifinalen og dermed sikret seg finalebilletten.

– Hvis bilen hadde vært i orden er jeg rimelig sikker på at jeg hadde vært i finalen. Sånn sett er det selvfølgelig litt surt, men det er dessverre sånn som skjer innimellom, sier Evjen.

Til tross for den litt kjedelige avslutningen er Evjen generelt fornøyd med helgen.

– Det gikk veldig bra bortsett fra problemene i semifinalen, og det har vært en veldig bra helg generelt. Banen her er veldig morsom og det har vært veldig mye folk på banen. Det er noe spesielt ved å kjøre på hjemmebane, sier Evjen.

Poengmessig endte Evjen, takket være den gode plasseringen i de innledende omgangene, som nummer syv.

Neste løp for Evjen går av stabelen fra 30. juni-2. juli i svenske Höljes.