Andreas Mikkelsen debuterer for Citroën Total Abu Dhabi WRT

Juni-2017-6Rally

Andreas Mikkelsen er tilbake i det gode selskapet i rally-VM og ser frem til å debutere for Citroën Total Abu Dhabi WRT i Rally Italia Sardinia i helgen.

27-åringen har ventet tålmodig på å få sjansen i en WRC-bil igjen etter at Volkswagen Motorsport trakk seg ut av rallysirkuset etter fjorårssesongen. Nå er de siste tre års bronsemedaljør i VM endelig tilbake, og får sin debut for Citroën i Rally Italia Sardinia. Han legger ikke skjul på at han gleder seg til å konkurrere mot de beste igjen.

– Først og fremst er det veldig gøy å være tilbake i en WRC-bil. Dette har jeg sett frem til i hele år. Samtidig er Sardinia et utfordrende løp, som jeg aldri har hatt topp resultater fra. I fjor lå vi veldig bra an før vi traff en stein som ødela mulighetene for en pallplass, forteller Andreas.

Selv om Rally Italia Sardinia har vært et løp hvor nordmannen har til gode å komme på pallen, er det paradoksalt nok et løp han liker godt.

– Veiene er ganske smale, og det er mange steiner som kan ødelegge – noe vi altså fikk erfare i fjor. Vi må holde øynene åpne, i hvert fall når vi starter så langt bak som vi kommer til å gjøre denne gangen. Når det er sagt, så har vi en god startposisjon for dag én, noe vi håper å utnytte maksimalt, understreker Andreas.

Sammen med kartleser Anders Jæger kan han vente seg lange og varme dager i rallybilen. Fredag ruller første bil ut av parc ferme halv sju på morgenkvisten, og siste service på kvelden er fra klokken 20.00. Lørdag starter de igjen med første bil ut av parc ferme allerede klokken fem på morgenen, med siste service rundt halv åtte på kvelden.

– I tillegg blir det skikkelig varmt, med rundt 30 grader i lufta og nærmere 50 grader i bilen. Derfor blir det ekstra viktig å være nøye med å få i seg nok væske, sier han.

Hvis det blir vindstille, kommer støvet til å bli hengende lenge etter bilene. Selve underlaget på veiene er hardt, men det er den løse sanden som ligger oppå som lager alt støvet.

– Og der ligger også noe av utfordringen, for det er vanskelig å vite hva som ligger under støvet og sanden, påpeker han.

Selv om Andreas utvilsomt er en av verdens fremste rallyførere, er det greit å holde beina godt plantet på bakken. Ingen kan forvente at han skal være med å kjempe helt i toppen i sitt første løp i en Citroën C3 WRC.

– Med ny bil og nytt team, blir det hele en liten utfordring. Vi har hatt én test, hvor vi fikk kjørt rundt 27 mil. Bilen er ganske så annerledes enn en Skoda, som jeg har kjørt i det siste. WRC-bilene har sterkere motor og går mye fortere. Det er litt uvant. Men uansett fikk jeg en god følelse med bilen, og jeg håper at testen holder til å finne den gode rytmen i kjøringen. Så får vi bare se hvor det ender til slutt, men det er absolutt mulig med et godt resultat, understreker han.

Foto: Even Management