Rallycross-NM fortsetter i Vikedal

Mai-2017-51Rallycross

Årets andre NM-runde i rallycross kjøres på Vikedal Motorbane i Vindafjord kommune i Rogaland førstkommende helg. Rundt 90 deltagere stiller i løpet som arrangeres av NMK Vikedal. Det er de fire supernasjonal-klassene t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m. 2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i rallycross-mesterskapet. Andre runde av årets juniorcup i rallycross kjøres i Vikedal til helgen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, har tittelforsvarer Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport tatt ledelsen etter første runde med sin Citroën Saxo. Isaksætre tok NM-sølv i 2015 og gull i fjor i denne klassen.

Fjorårets sølvvinner, Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus og Svein G. Nilsen fra Kristiansand-klubben KAK, deler andreplassen etter første runde. Taraldsen kjører en Renault Clio, mens Nielsen kjører en Peugeot 106.

Det er flere jenter som stiller til start i denne klassen, anført av Lise Marie Sandmo fra NMK Trøgstad som ligger på en 7. plass så langt i mesterskapet med sin VW Polo.

I klassen for biler til og med 2000 ccm var det Lars Øivind Enerberg fra NMK Gjøvik som sanket flest poeng i første NM-runde med sin Ford Fiesta. Enerberg har hatt en strålende sesong så langt, og leder også EM i klassen TouringCar etter tre runder foran neste på hjemmebane på Lånke. Her vant han senest nå i helgen i England.

Enerberg leder NM foran løpet i Vikedal med tre poengs margin til Fredrik Magnussen fra NMK Hønefoss. På en tredjeplass ligger Daniel Holten fra arrangørklubben NMK Vikedal i Ford Fiesta.

I klassen til og med 2400 ccm er det Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo som har tatt ledelsen med sin BMW M3. Fredrik endte på en 4. plass i fjorårets mesterskap og i år leder han også NM i bakkeløp i denne klassen. Han har med andre ord hatt god flyt i årets sesong.

Men Ågedal er kun ett poeng foran Robin Slåttekjær fra NMK Grenland i Ford Fiesta. På en tredjeplass følger Henning Gran fra NMK Gardermoen i en Hyundai Accent.

I den største klassen, biler med motorer over 2400 ccm, er det Herbjørn Haug fra KNA Solør Motorsport som topper etter seier med sin Ford Puma i NM-åpningen på Gardermoen.

Han er hele ti poeng foran Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland med BMW. På en tredjeplass ligger Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo, kun ett poeng bak Dalseth Jacobsen.

I tillegg til NM-klassene kjøres andre runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Vikedal Motorbane. Her er det delt ledelse mellom Oskar Nonstad fra NMK Verdal/Levanger og Steffen Hansen fra NMK Gardermoen så langt. Begge står med 29 poeng.

På en tredjeplass, med 28 poeng, ligger både Guro Majormoen fra NMK Kongsberg og Marius Karlstad fra NMK Gardermoen. Med andre ord er det svært jevnt og spennende blant de yngste førerne.

NM-runden i Vikedal kjøres over to dager med kvalifisering og tre innledende omganger lørdag samt fjerde omgang og finaler på søndag

Bildet: Oskar Nonstad fra NMK Verdal/Levanger (Foto: NBF/Rune Johannesen)