NMK Vikedal er klar for NM

Mai-2017-48Rallycross

Både sportskomiteen og førerne i NMK Vikedal er klare for NM i rallycross på Vikedal Motorbane til helgen. Totalt 90 førere fra hele landet vil være på plass.

Mye er gjort på Vikedal Motorbane det siste året, og ny oppstillingsplass og nedkjøring for løpsbilene ble prøvekjørt i forbindelse med løpet som gikk på banen i april, sammen med nytt lyssystem ute på banen som erstatter tidligere flaggvakter. Sist uke ble det også lagt en del ny asfalt.

– Rundt en million kroner er brukt på oppgraderinger og utbedringer for å gjøre anlegget bedre både for førere og publikum, og nå håper vi det slår til med fint vær og masse publikum slik at alle får noe igjen for dette, sier leder i NMK Vikedal Karina Nordal Nonslid

Hun legger vekt på at å arrangere NM er ett stort løft for klubben, og er glad for at mange bidrar for å få dette til.

– Det er mange som legger ned en stor dugnadsinnsats for å få anlegg og arrangement best mulig. En stor blomst til dem, og så er vi veldig heldige som har gode naboer rundt motorbanen som tåler både støy og trafikk.

NMK Vikedal stiller med syv førere under NM-runden og både Kenneth Johansen, Geir Harald Skeie, Lars Reidar Frøyland, Sindre Vikedal, Olav Bjelland og Daniel Holten var med under NM-åpningen på Gardermoen første helgen i mai, mens Asbjørn Hustvedt Lærdal debuterer i rallycross til helgen. Nå ser de frem til NM på hjemmebane.

– Det er veldig mange som står på for at vi skal få kjøre NM i Vikedal, sier Sandeidbuen Olav Bjelland, og de er alle enige om at det blir kjekt å kjøre NM på hjemmebane.

Når det gjelder det sportslige har Daniel Holten som mål å hevde seg helt toppen, som han gjorde under NM-åpninga, da han ble nummer to.

– Målet mitt er å slå Daniel, kommenterer Kenneth Johansen som ligger på en niende plass i sammendraget etter åpninga. I år stiller han med ny bil, en Ford Fiesta.

For Olav Bjelland er målet A-finalen på hjemmebane.

– Ble nummer tolv på Gardermoen, men hadde litt småtrøbbel med bilen, har fått rettet på det nå.

Geir Harald Skeie og Lars Reidar Frøyland har litt lenger opp til teten etter første runde, og fikk en 16. og 18. plass under NM-åpninga.

– Det ble for lite testing foran det løpet, nå skal det bli bedre, sier Geir Harald, mens Lars Reidar både gleder og gruer seg litt til løpet på hjemmebane.

– Spesielt over bakketoppen og ned mot start skal du være tøff for å kjøre fort.

For Sindre Vikedal ble det motroras under NM-åpninga, men han håper å være klar igjen. Asbjørn Hustvedt Lærdal fra Sandeid skal kjøre sitt aller første løp i en Volvo 240 han har byggget selv.

– Har bare fått kjørt to treninger, og selv om det går stadig bedre, har jeg ikke så store forventninger og tar NM-runden med meg som en erfaring.

Bildet: Leder i NMK Vikedal Karina Nordal Nonslid med Vikedal Motorbane i bakgrunnen.

Foto: Holten Media