Mikkelsen tilbake i WRC

Mai-2017-35Rally

Citroën Total Abu Dhabi WRT har hentet inn Andreas Mikkelsen til å kjøre Rally Italia Sardinia. – Jeg er utrolig glad for å få denne sjansen, sier han.

Citroën Total Abu Dhabi WRT har ikke helt innfridd egne målsetninger denne sesongen. Derfor har de valgt å knytte til seg Andreas Mikkelsen – som de tre siste årene har tatt VM-bronse – foran Rally Italia Sardinia 8.-11. juni. Sammen med kartleser Anders Jæger skal den norske duoen kjøre for VM-poeng i en Citroën C3 WRC.

– Det er ingen hemmelighet at jeg har ønsket meg tilbake til WRC, og jeg er utrolig glad for å ha fått denne sjansen med Citroën Total Abu Dhabi WRT i Rally Italia Sardinia. Citroën har en imponerende historie i rally-VM og det er stort å få lov til å jobbe for dette teamet, sier en veldig glad Andreas Mikkelsen.

Citroën Total Abu Dhabi WRT brukte fjoråret på å utvikle 2017-bilen, og da de i år returnerte som fabrikkteam i FIA World Championship, var Citroëns mål å vinne løp. Etter å ha vunnet Rally Mexico har målet bare delvis blitt oppnådd. Foran årets sjuende VM-runde har de sett på muligheten for å gjøre noen endringer.

– Etter de seks første rundene ser det ut til at Citroën Total Abu Dhabi WRTs resultater har falt litt i forhold til de målene vi satte oss før sesongen. Samtidig har Andreas Mikkelsen vært på utkikk etter å kjøre en topp WRC-bil. Vi har derfor inngått en avtale om at han skal konkurrere i Rally Italia Sardinia i en Citroën C3 WRC. Jeg tror jeg kan si at vi alle er glade for denne muligheten. Andreas har god erfaring fra dette løpet, noe som ikke er tilfelle for Citroën C3 WRC, for vi deltok ikke der i fjor. I og med at han stiller til start med minimale forberedelser i denne bilen, vil han ikke ha noen bestemt målsetting for løpet. Tempoet vil styres av hvor komfortabel han føler seg med bilen, sier Yves Matton, sjef for Citroën Racing Team – som samtidig takker FIA og Skoda Motorsport for at de godtar endringer på deltakerlisten, samt Stéphane Lefebvre, som overlater plassen til Andreas i dette løpet. Andreas var i utgangspunktet påmeldt for å kjøre for Skoda Motorsport.

27-åringen legger ikke skjul på at det kribler litt ekstra før debuten for Citroën.

– Bilen vant det første grusløpet i år, og det lover godt for de røffe veiene på Sardinia. Jeg stiller til start med minimal erfaring med bilen, men det viktigste er at vi er på plass i en 2017 WRC-bil igjen. Jeg kan nesten ikke vente med å sette meg bak rattet og endelig få testet den, sier han entusiastisk.

Foto: Even Management