Snartemo med kanonstart på sommersesongen

Mai-2017-16Rally

Søren Snartemo med kartleser Arne-Ingar Stulen imponerte stort da fjerde NM runde Rally Sørland startet sommersesongen sist helg.

Etter en overaskende god vinter sesong dukket det opp utfordringer før grushjulene kunne settes på bilen. Motoren takket for seg og trengte sårt en overhaling, i tillegg til at ny hovedsponsor BilXtra ble etablert. Noe som gjorde at de siste ukene før Rally Sørland ble meget hektisk. Men Onsdag kveld sto bilen klar, med nesten komplett nyoverhalt motor (rakk ikke å overhale Turbo dessverre), og med nytt blått design.

Det ble kjørt en liten test torsdag formiddag for å sjekke at alt var på plass og som det skulle. Noen justeringe ble utført og de siste merkene ble montert på bilen.

Rally Sørland er årets første høydepunkt for Søren Snartemo, da løpet kan regnes som hjemmebane. Det var knyttet stor spenning til om suksessen fra vinersesongen ville fortsette på grus. Noe som allerede nå kan bekreftes.

For Snartemo/Stulen satte opp et forykende tempo allerede fra første etappe. Det var i grunnen ingen i kl 13 (nasjonal 4wd) som hadde sjans til å følge gutta.

Allerede på den første etappen etablerte de seg i toppen, med 5 tid totalt, kun 5,3 sekunder bak meriterte sjøførere som Anders Grøndal. Nærmeste bil i klassen var allerede 42,9 sekunder bak og i realiteten allerede ute av tet kampen om klasseseieren.

De neste etappene fortsatte i samme tempo og resultatene før første runde på travbanen i Sørlandsparken var som følgende.

Etappet to (6 tid totalt) etappe tre (5 tid totalt) etappe fire (4 tid totalt) og etappe fem (smått utrulig 2 tid totalt). Før publikumsetappen var Sartemo/Stulen helt oppe på 4 plass totalt (dette i konkuranse med hele 8 stk R5 biler, og med Mads Østberg i spissen bland de meriterte sjåførene).

Arrangøren hadde lagt til rette for en Super Spesial inne på Travbanen i Sørlands Parken. Med flere hopp var det duket får start med to og to biler. Det hadde samlet seg flere tusen publikummere på tribunene. Slik at her skulle det bli fight om hvem som var raskest. Det skulle raskt vise seg at hoppene var i største laget, slik at de fleste bilene kjørte rolig over disse for ikke å ødelegge bilene alt for mye. Snartemo kjørte i par med Bernt Kollevold (som kjører i same klasse). Det ble par seier og ny 5 tid totalt før dagens eneste service oppehold. Her ble det hektis aktivitet, da de nevnte hoppene skapte problemer for de fleste. Bilen fikk hard medfart og det måtte jekkeutstyr til for å få bilen klar til se siste etappene. Bilen ble klar innenfor tiden, etter iherdig jobbing av Søren og for anledningen servicegutta fra Auto Teknikk.

Ledelsen i klassen var nå på solide 3 minutter og 45 sekunder, slik at nå ble fokuset flyttet over på totalplasseringen, det ble siktet inn mot. 4 plass.

Etter service ble det kjørt en ny runde med stort sett de samme etappene. Med nye dekk med litt hardere gummiblanding, ble tempoet yttligere skrudd litt opp. Dette resulterte i tre nye 5 tider og en 4 tid totalt før siste og avsluttende gjennomkjøring på Travbanen. Snartemo/Stulen var da oppe på 4 plass (som var etter planen) men kun 7,7 sekunder foran Frank Tore Larsen som kjører Ford Fiesta R5.

Det ble dermed bestemt at denne 4 plassen skulle forsvares, slik at det nyttet ikke å safe over hoppene. Men da etappen dro i gang skulle det vise seg at det ble mere dramatikk en forventet. Frank Tore Larsen som startet før, bommet helt på det største hoppet og måtte bryte 150m før mål. Noe som gjorde det unødvendig å satse hardt på denne etappen, da det nå var langt ned til neste bil på total lista.

Med 4 plass totalt er dette det beste resultatet oppnådd så langt med denne bilen. Teamet er strålende fornøyd og gleder seg allerede til neste NM runde Aurskog Høland Rally 17.06.2017. Da med enda litt mere effekt etter at Turbo også vil få en etterlengtet overhaling.

NM stillingen etter at 4 av årets 7 NM runder er kjørt:

1. Snartemo / Stulen 90 poeng

2. Kollevold / Andersen 64 poeng

3. Johnsrød / Borge 50 poeng

Foto: Robert Stormyrbakken. www.rsfoto.net