Seier og 2. Plass til Tom Kr Lien i Vikersundbakken

Mai-2017-1Bakkeløp

I strålende solskinn ble årets to første NM-runder i bakkeløp arrangert i Vikersundbakken i helgen. Været, masse publikum, frisk kjøring og et flott gjennomført arrangement gjorde bakkeløpshelgen i Vikersund til en fin opplevelse for de aller fleste involverte.

Det deltok ca 70 biler i seks forskjellige klasser i løpet, og Tom Kr Lien stilte med sin VW Golf Kitcar i klassen for tohjulstrekte rallybiler. Lien vant NM i denne klassen med samme bil i fjor, og hadde håp om å gå til topps i Vikersund. Lørdagens løp startet da også bra. Det ble kjørt to innledende omganger samt finale i hvert løp, og etter de to første omgangene ledet da også Lien, med tiden 1.01.68, mens Lars Morten Berntsen lå et drøyt halvsekund etter med 1.02.25. Berntsen forbedret seg dog med et helt sekund i finalen, og fikk altså tiden 1.01.25. Det hjalp ikke at Tom Kr også forbedret seg i finalen; -1.01.54 holdt kun til annen plass. Tredjeplassen gikk til BMW kjøreren Jarle Lippert.

Tom Kr våknet med et veldig revansjesug søndag morgen, og var raskest i de to første omgangene. Det var dog veldig jevnt før finalen. Lien ledet på 1.00.47, Berntsen på andre fulgte fattige tre hundredeler etter på 1.00.50, mens Jarle Lippert var hakk i hel med 1.00.64. Det var altså kun 17 hundredeler som skilte de tre før finalen. Meget spennende!

Startrekkefølgen i finalen var motsatt av foreløpig resultatliste, og det var altså Lippert som kjørte først av de tre. Han brukte 1.01.06, og fikk altså 1.00.64 fra andre omgang stående som beste tid. Gullkampen skulle altså stå mellom Berntsen og Lien. Berntsen klarte såvidt ikke å slå Liens tid fra andre omgang. Han kom inn en liten hundredel for seint, og Lien hadde altså klart seieren, og fått revansje for lørdagen. Han ga allikevel alt i siste omgang, og suste inn til 59.95!

Totalraskest i Vikersundbakken i helgen var Stian Hafsengen såvel lørdag som søndag, mens veteranen Morten Bermingrud fulgte på andreplass.

Da det gis poeng ikke bare for seier totalt i løpet , men også for omgangsseiere, leder Lien nå klassen i NM med 52 poeng, 10 mer enn Lars Morten Berntsen på andreplass.

NM stilling etter 2 av 4 løp.

Klasse 5 – Rallybiler med tohjulsdrift:

1. Tom Kristian Lien, NMK Modum&Sigdal, VW Golf IV Kitcar, 52p

2. Lars Morten Berntsen, NMK Hadeland, Ford Escort Maxi Kitcar, 42p

3. Jarle Lippert, Asker og Bærum Motorsport, BMW M3, 34p.

4. Tommy Herregården, Grenland Motorsport Klubb BMW M3, 28p.

5. Kjetil Bakken, NMK Modum&Sigdal, Volvo 242, 24p.

Foto: Hege Turvoll Lien