Lovende bilsportsutøvere samlet i Team Norway

Mars-2017-7Bilsport

Unge norske bilsportutøvere satser hardere enn noen gang internasjonalt. 11 av dem har i år fått plass på Norges Bilsportforbunds landslag, Team Norway.

Elitesatsingen til Bilsportforbundet har gjennom de fem siste årene vært organisert med noen forskjellige modeller. I år er 11 førere fra 14 til 25 samlet i Team Norway. I tillegg følges tre unge førere opp gjennom en utviklingsgruppe der målet fro dem er å komme videre til Team Norway.

Team Norway er et elite juniorlandslag i regi av Norges Bilsportforbund. I utviklingsgruppen er det utøvere som står på terskelen til å kunne bli en Team Norway-utøver. I inneværende år er det til sammen 14 førere i disse gruppene. Utøverne vil ha tilgang på et bredt fagkompetanseapparat slik som egen trener og motivator samt oppfølging før, under og etter viktige konkurranser. I tillegg arrangeres det samlinger med interessante temaer hvor eliteutøverne trener og er sammen med breddeutøverne.

Felles for alle aktiviteter at utøverne skal gjøre hverandre gode blant annet ved at de eldste tar vare på de yngste i en mentorrolle.

-Vi har svært mange unge lovende utøvere som allerede hevder seg ute i den store verden. De beste av disse har vi tatt inn i Team Norway, og de vil komme til å gjøre seg sterkt bemerket fremover, sier Bilsportforbundets sportssjef Holm Jacob Matheson.

Blant førerne på Team Norway er Dennis Hauger fra Aurskog som er en av de mest lovende bilsportutøverne Norge har sett så langt. Unggutten spås en spennende internasjonal racingkarriere.

Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad har markert seg i rallycross i flere år allerede, i år satser han for fullt på EM i klassen Supercar der han blant annet skal kjempe mot rutinerte Tommy Rustad. Thomas er også en del av Team Norway.

Ole Christian Veiby fra Kongsvinger ble beste norske fører i VM-løpet Rally Sweden i vinter, og er en av Team Norway-førerne som sikter høyt mot en internasjonal rallykarriere.

Dennis Olsen fra KNA Varna etablerte seg i fjor som profesjonell racingfører for Porsche. Han fortsetter i år som offisiell juniorfører for Porsche både i Porsche Supercup og den tyske Porsche Carerra Cup.

Mads Emil Siljehaug fra Lillehammer vant talentkonkurransen Bilsporttalentet på Vålerbanen i fjor høst. Han er i starten av en interessant karriere i internasjonal GT-racing.

Daniel Størkersen fra Drøbak har kjørt racing med fremgang i Thailand i flere år, han kjører i 2017 med norsk lisens og vil bli spennende å følge videre.

Team Norway utøvere 2017:

Dennis Olsen (20) Internasjonal racing KNA Varna

Marius Nakken (23) Internasjonal racing Asker og Bærum Motorsport

Thomas Bryntesson (20) Internasjonal rallycross NMK Trøgstad

Ole Christian Veiby (20) Internasjonal rally KNA Solør

Sindre Furuseth (23) Internasjonal rally Asker og Bærum Motorsport

Dennis Hauger (14) Internasjonal karting NMK Trøgstad

Marcus Påverud (16) Internasjonal racing Asker & Bærum Motorsport

Theodor Olsen (17) Internasjonal racing Vålerbanen Motorsport

Mads Emil Siljehaug (20) Internasjonal racing KNA Lillehammer Motorsport

Oscar Solberg (19) Internasjonal rally KNA Indre Ytre Østfold

Steve Røkland (25) Internasjonal rally NMK Gardermoen

 

Utviklingsgruppen 2017:

Marius Bermingrud (18) Nasjonal rallycross KNA Eiker

Daniel Størkersen (17) Internasjonal racing KNA Rudskogen

Emil Heyerdahl (15) Internasjonal racing NMK Trøgstad

Bildet: Årets første samling for Team Norway førere ble arrangert på Dagali og Geilo. Flere av førerne i Team Norway var opptatt med tester og race i Europa. Men tilstede var fra venstre bla Sindre Furuseth, Dennis Hauger, Steve Røkland, Theodor Olsen og Mads Emil Siljehaug.